Барт Ърман

Барт Ърман

Барт Дентън Ърман (роден на 5 октомври 1955 г.) е американски изследовател на Новия завет, съсредоточен върху текстовата критика на Библията, историческите сведения за Исус и развитието на ранното християнство. Той е написал и редактирал 30 книги, включително три учебника. Автор е на пет бестселъра на "Ню Йорк Таймс".

Ърман е професор по теология в Университета на Северна Каролина. Смятан е за един от най-големите специалисти по новозаветната книжнина, история на ранната Църква и живота на Иисус.

Завършва магистърска и докторска степен в семинарията в Принстън, където докторската му дисертация е високо оценена и наградена.

Професор Ърман е получил множество академични награди и стипендии включително наградата за преподавателска дейност UNC (1993), наградата Филип и Рут Хетълман за творчески и научни постижения (1994) и други. Той също така често е гост коментатор в различни радио и телевизионни предавания.


Да предаваш словата на Иисус
ТОП

15.00 лв.Без данък: 13.76 лв.

Изгубените християнства
ТОП

19.00 лв.Без данък: 17.43 лв.

Показани 1 от 2 | 2 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.