Бърнард Луис

Бърнард Луис

Бърнард Луис (роден на 31 май 1916 г.) е британско-американски историк, специализиран в ориенталските изследвания. Той е известен също като публичен, интелектуален и политически коментатор. Луис е професор по Близкоизточни изследвания в Принстънския университет. Известен е в академичните среди с произведенията си върху историята на Османската империя.

Луис служи като войник в британската армия в Кралския брониран корпус и разузнавателен корпус по време на Втората световна война, преди да бъде командирован в кабинета на външните министри. След войната той се завръща в училището по ориенталски и африкански изследвания на Лондонския университет и е назначен като професор по историята на Близкия и Средния Изток.

Той е много популярен експерт по темата за Близкия изток и се счита за един от водещите учени на Запада в тази област. Неговите съвети често се търсят от политиците, включително администрацията на Буш. В енциклопедията на историците и историческото писане Марк Креймър смята, че в продължение на 60-годишната си кариера Луис се е прочул като "най-влиятелния следвоенен историк на исляма и Близкия изток".


Асасините
-20%
ТОП

Асасините

8.80 лв. 11.00 лв. Без данък: 8.07 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.