Б. К. С. Айенгар

Б. К. С.  Айенгар

Белур Кришнамачар Съндарараджа Айенгар (1918-2014), по-известен като Б. К. С. Айенгар, е основател на стила йога, познат като "Айенгар йога" и е смятан за един от най-големите учители по йога в света. Той е автор на много книги за практиката и философията на йога. Бил е един от най-ранните ученици на Шри Тхирумулар Кришнамачаря, който е считан за "бащата на съвременната йога".

Б. К. С. Айенгар е роден в бедно семейство в Белур, Индия. Той е 11-то от 13-те деца (10 от които са оцелели). Когато е на пет години, семейството му се премества в Бангалор. Четири години по-късно, 9-годишното момче губи баща си, който умира от апендицит.През детството си Айенгар се бори с малария, туберкулоза, коремен тиф и други епидемии. Има тежка съдба - по рождение е болнав, а и доста често недохранен, поради бедността на семейството му, той оцелява по чудо. Започва да се занимава с йога на 16 г. най-общо за да подобри здравето си. Живее 96 години.

Айенгар съобщава в интервюта, че на 90-годишна възраст той продължава да практикува асани по 3 часа на ден и пранаяма за един час дневно.


Светлина върху Йога
ТОП

Светлина върху Йога

30.00 лв.Без данък: 27.52 лв.

Светлина върху пранаяма
ТОП

Светлина върху пранаяма

20.99 лв.Без данък: 19.26 лв.

Показани 1 от 2 | 2 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.