Айзак Башевис Сингър

Айзак Башевис Сингър

Айзак Башевис Сингър (1904-1991) е американски писател, роден с името Ицхак Зингер в Леончин, близо до Варшава, когато Полша още е в състава на царска Русия. Получава традиционно еврейско образование, но още от дете трупа знанията си главно от книгите – художествена литература, философия и научна литература, които чете на четири езика: идиш, немски, полски и иврит. През 1935 г., прозирайки същността на болшевизма, фашизма и сталинизма, и с предчувствие за близката война, Сингър емигрира в САЩ. Той е автор на 18 романа, сборници с разкази и 14 книги за деца.

През 1978 г. е удостоен с Нобелова награда за литература – единственият американски писател, получил тази награда, без да е писал на английски.

Сингър е роден през 1902 г. в село Леонин, близо до Варшава, Полша. Няколко години по-късно семейството се премества в близкия полски град Раджимин. Улицата, където е израснал Сингър, се намира в бедния, идиш-говорящ еврейски квартал на Варшава. Там баща му служи като равин и е бил познат като съдия, религиозна властник и духовен водач на еврейската общност. Описание на уникалната атмосфера на улица Крочамана отпреди войната може да се открие във Варшавски истории, които разказват истории от детството на Сингър, както и в неговите романи и истории, писани за периода преди Втората световна война във Варшава.


Любов и изгнание
ТОП

Любов и изгнание

20.00 лв.Без данък: 16.67 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.

На фокус

Чуй гласа на природата с новите музикални книги от Изток-Запад!

12/07/2019

Искате ли да се разходите в джунглата? Да чуете как реве ягуарът, да послушате песента на райскат..

Включи се в лятната ни игра и спечели чудна награда!

26/06/2019

Препоръчай книга, издадена от „Изток-Запад“, която би избрал за почивката си, и можеш да спечелиш ваучер на с..

На един клик от книгите!

14/06/2019

Бърз, удобен, функционален - това е новият сайт на издателство „Изток-Запад“. Създадохме го с любовта и о..

Вашите топ 10 на Пролетния базар на книгата

03/06/2019

Скъпи приятели,благодарение на вас отново имахме един чудесен панаир на книгата, където вашия ентусиазъм ни зап..