Ариана Хъфингтън

Ариана Хъфингтън

Ариана Хъфингтън (родена на 15 юли 1950 г.) е гръцкo-американски автор, синдикалист и бизнесмен.

Хъфингтън е съосновател и главен редактор на "Хъфингтън Поуст" (The Huffington Post), която сега е собственост на "Ей Ол Ел" (AOL). Тя e популярeн консервативен коментатор от средата на 90-те години, след което в края на 90-те предлага публично либерални гледни точки, като същевременно продължава да се занимава с бизнес. През 2003 г. се кандидатира като независим кандидат за губернатор в изборите на Калифорния, но губи. През 2009 г. Хъфингтън бе на 12 място списъка на сп. "Форбс" за най-влиятелните жени в медиите.

През 2011 г. AOL купува "Хъфингтън Поуст" за 315 милиона щатски долара и прави Ариана президент и главен редактор на "Хъфингтън Поуст Медия Груп". На 11 август 2016 г. бе обявено, че ще се оттегли от поста си, за да отдели време за ново начало - "Трайв Глобъл" (Thrive Global) - проект, съсредоточен върху здравната и уелнес информацията.

Хъфингтън е родена в Атина, Гърция, дъщеря е на Константинос (журналист и консултант по мениджмънт) и Ели Стасинопулу. Има сестра Агапи (автор, лектор и изпълнител). Ариана се мести в Обединеното кралство на 16-годишна възраст и изучава икономика в Кеймбридж, където е първата чужда и трета жена-президент на съюза на Кеймбридж.


Овладей живота си
-20%
ТОП

Овладей живота си

12.80 лв. 16.00 лв. Без данък: 11.74 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.