Алисън Гопник

Алисън Гопник

Алисън Гопник (родена на 16 юни 1955 г.) е американски професор по психология и философия в Калифорнийския университет, Бъркли. Тя е известна с работата си в областта на когнитивното и езиковото развитие, ефектите на езика върху мисълта, развитието на теория на ума и каузалното обучение. Нейните публикации по психология и когнитивна наука се появявати в многобройни популярни и научни списания. Към нейния труд в областта се прибавят и четири книги.

Често е гост на радио и телевизионни предавания. Гопник е и журналист на сп. "Уол Стрийт Джърнъл", където има собствена колона, озаглавена "Мисъл и материя".

През 1975 г. Гопник завършва бакалавърската си степен по психология и философия. През 1980 г. става доктор на философските науки в областта на експерименталната психология от Оксфордския университет. Работила е в университета в Торонто, преди да се присъедини към Калифорнийския университет в Бъркли през 1988 г.


Бебето философ
-20%
ТОП

Бебето философ

12.00 лв. 15.00 лв. Без данък: 11.01 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.