Алфи Кон

Алфи Кон

Алфи Кон (роден на 15 октомври 1957 г.) е американски автор и преподавател в областта на образованието, родителството и човешкото поведение. Той е привърженик на прогресивното образование и предлага критика на много традиционни аспекти на родителството, управлението и американското общество като цяло, като във всеки случай се занимава с научни изследвания в областта на социалните науки.

Критическата теория на Кон за широко възприетите теории и практики го превърнаха в спорна фигура, особено по отношение на бихейвиористите, консерваторите и тези, които защитават практиките, които той поставя под въпрос, като например използването на конкуренцията и съперничеството, стимулиращите програми, конвенционалната дисциплина, стандартизираните тестове, домашните и традиционното обучение.

Кон е роден в Маями Бийч, Флорида. Завършва бакалавърската си степен в университета Браун, Роуд Айлънд, през 1979 г. Създава свой собствен интердисциплинарен курс за обучение и междувременно завършва магистър по социални науки в Чикагския университет през 1980 г.

Живее в района на Бостън и работи като независим учен, който пише книги за научни изследвания в областта на образованието, родителството и човешкото поведение.


Губим в надпреварата да печелим
-20%
ТОП

Губим в надпреварата да печелим...

15.20 лв. 19.00 лв. Без данък: 13.94 лв.

Митът за дисциплината
-20%
ТОП

Митът за дисциплината

9.60 лв. 12.00 лв. Без данък: 8.81 лв.

Показани 1 от 2 | 2 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.