Александър Сосновски

Александър Сосновски

Александър Викторович Сосновски (р. 1955 г. в Киев) е журналист и публицист.

След дипломирането си се занимава с икономика, заместник-директор е на голямо машиностроително предприятие.

Впоследствие създава първата частна клиника за алтернативна медицина в Краснодарския край.

От 1990 г. живее в Германия. Занимава се с журналистика, пише книги, работи като кореспондент на телевизионната програма „Время“. Дълги години е автор и частен кореспондент на списание „Огоньок“, вестниците „Комерсант“ и „Московские новости“. Работи като автор и водещ на телевизионното предаване „Германия за една седмица“. Негови статии и анализи по различно време са публикувани в „Ди Велт“, „Фокус“, „Парламент“, „Либерале“ и други издания.

Професионално се занимава с психотерапия, има собствена частна психотерапевтична практика „Медико Ментал“.

От 2005 г. чете лекции по международни отношения, икономика и култура в Института за международна политика и икономика „Хаус Рисен“ в Хамбург, в Академията на Бундесвера, фондация „Хридрих Науман“ и др. Член на Дружеството за външна политика на Федерална република Германия, член на Германския съюз на журналистите.

Сосновски е шеф-редактор на „Уърлд Економи“ (World Economy) – независим обществено-политически аналитичен интернет ресурс на немски език.


30 съвета да бъдем здрави и активни

19.90 лв.Без данък: 18.26 лв.

Рудолф Хес: тайният план на Чърчил
ТОП

19.00 лв.Без данък: 17.43 лв.

Показани 1 от 2 | 2 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.