Александър Федотов (съставител)

Александър Федотов (съставител)

Проф. Александър Федотов е роден през 1956 г. в руския град Новосибирск.

Той е доктор на филологическите науки, професор по корейска, монголска и тибетска литература в Софийския университет „Св. Климент Охридски”, полиглот. Завършил Факултета по източни езици и култури в Санкт-Петербургския държавен университет, той специализира и изнася лекции в Република Корея, Китай, Монголия, Индия, Тайланд, Унгария, Румъния и Русия. Член е на световните асоциации по кореистика, монголистика, тибетология и алтаистика. Споделя, че първата държава от Изтока, която посетил още като студент, е Монголия. Тогава цялата му студентска група заминала да специализира за една година в Уланбаторския държавен университет. Както и че монголският е първият език, който започнал да преподава в Софийския университет. Директор е на Центъра за източни езици и култури там. Член е на световните асоциации по кореистика, монголистика, тибетология и алтаистика.

Научните му интереси са в областта на старата и средновековната корейска, монголска и тибетска литература, култура, философия и религия. Над двадесет негови книги, както и множество студии и статии са публикувани в повече от двадесет държави – България, Великобритания, Индия, Китай, Монголия, Япония, Русия, Чехия, Унгария, Република Корея, Франция, Тайланд, Казахстан, Швейцария, Канада и др.


Искаш ли да разбереш новото, изучавай старото
-20%
ТОП

4.00 лв. 5.00 лв. Без данък: 3.67 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.