Ръсел Фостър, Лион Крайцман

Ръсел Фостър, Лион Крайцман

Ръсел Грант Фостър (роден през 1959 г.) е британски професор по циркадно невроучение, директор на лабораторията по офталмология в Нюфийлд и началник на Института по сън и циркадски невронауки (SCNi). Той също така е старши научен сътрудник в колежа "Брасено" към университета в Оксфорд. Фостър и неговата група са кредитирани с ключов принос в областта на научното изследване на ретината на бозайници, осигуряваща вход към циркадната биологична система на организма. Той е писател и съавтор на над сто научни публикации.

Фостър учи в университета в Бристол и завършва бакалавърска степен по зоология през 1980 г. Там защитава и докторската си степен.

От 1988 г. до 1995 г. Фостър е член на Центъра за биологични ритми на Националната научна фондация във Вирджинския университет, където работи в тясно сътрудничество с Майкъл Мейкърър. През 1995 г. се завръща в Обединеното кралство и създава своята лаборатория в Империъл Колидж, където става председател в отдела по молекулярна невронаука в рамките на Медицински факултет. По-късно той прехвърля лабораторията си в Оксфордския университет, за да се занимава с повече транслационни изследвания.Лион Крайцман е писател, който се интересува от това как биологията и обществото си взаимодействат и как това влияе на човешкото поведение. Неговата книга "The 24 Hour Society" (1998 г.) е последвана от още две съавторски книги, посветени на циркадните биологични ритми. Той е гостуващ консултант в здравния център Нюфийлд в Оксфордския университет.

Лион има дипломи по биохимия и международни отношения. През средата на 80-те се занимава със програми за подкрепа на застаряващото население и е член на комисията по обществена политика на Обединеното кралство.Биологичният часовник
-20%
ТОП

Биологичният часовник

15.20 лв. 19.00 лв. Без данък: 13.94 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.