Тимоти Д. Уилсън

Тимоти Д. Уилсън

Тимоти Д. Уилсън е американски социален психолог и писател, професор по психология в Вирджинския университет и преподавател по публична политика в училището по лидерство и обществена политика "Франк Батън". Тимоти Уилсън е известен с изследванията си върху самоусъвършенстването и влиянието на подсъзнанието върху вземането на решения, предпочитанията и поведението. Той е автор на две книги в областта на популярната психология.

Уилсън е най-известен с изследванията си върху адаптивното подсъзнание, самоувереното и емоционално прогнозиране. Той е бакалавър по изкуства в психологията и има докторска степен по социална психология от Мичиганския университет. От 1977 г. до 1979 г. е преподавател в Университета "Дюк". За своя труд получава множество награди, сред които наградата "Томас Джеферсън" за отлични постижения в областта на психологията. През 2013 г. е носител и на Наградата на "Доналд Т. Кембъл" в сферата на социалната психология.Непознати на самите себе си
ТОП

Непознати на самите себе си

16.00 лв.Без данък: 14.68 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.