Едуард Халоуел

Едуард Халоуел

Едуард "Нед" Халоуел (роден на 2 декември 1949 г.) е aмерикански психиатър на деца и възрастни.

Той е световноизвестен лектор и водещ авторитет в областта на синдрома на психологическата хиперактивност (ADHD). Основател е на медицински центрове "Халоуел" в Бостън, Ню Йорк, Сан Франциско и Сиатъл.

Завършва Харвардския колеж и Медицинската школа в Тюлейн. Преподавал е в Медицински университет в Харвард в продължение на 21 години. След това д-р Халоуел решава да отдаде пълното си професионално внимание на клиничната практика в центровете "Халоуел". Така започва и публичната му кариера - лекции, писане на книги, водене на подкаст на важни теми в своя уебсайт. Той е автор на над 20 книги на различни психологически теми, включително ADHD, силата на човешката комуникация, детските корени на щастие, прошката, контрол на тревогите и др.

Като водещ на седмичното предаване "Разсейване" (DISTRACTION), той изследва и обяснява защо сме предразположени към разсейване, как да се свържем по-добре с другите и как всеки от нас да приложи стратегии, които могат да превърнат сегашните му проблемни звена в силни страни.


Детството и семенцата на щастието
ТОП

16.00 лв.Без данък: 14.68 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.