ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Издателство > Издателство

Издателство „Изток-Запад” е основано през есента на 2002 г. До този момент в каталога му има над 2000 реализирани заглавия, групирани тематично в големи поредици.

 

Идеята за общия корен между иначе привидно толкова различните култури на Изтока и Запада е определяща за успеха на издателската ни политика. Разпъната дори чисто географски между двата полюса, България според нас е пресечната точка на синтез на техните житейски, морални, та дори и бизнес светогледи. Тази програмна философия изведе "Изток-Запад" между най-авторитетните издателства у нас. Това е факт и благодарение на внушителния тематичен диапазон на заглавия и автори.

 

Издателството работи най-вече в областите на философията, културологията, антропологията, историята, икономиката, практическата и теоретическата психология, изобщо на познанието за човека и обществото. Наред с това немалък дял от книжната му продукция се пада на белетристиката, публицистиката, здравето и бизнес-уменията. 

 

Екипът на “Изток-Запад” има ясно очертана културна мисия. Годините на преход на българското общество се отразиха негативно на културния и научния живот в него, разрушиха духовната среда и поставиха под съмнение ценностната система на българина. Възстановяването на културните кръгове и запознаването на българския читател с постиженията на световната хуманитаристика – това е стратегическата цел на издателството. 

 

"Изток-Запад" се наложи на книжния пазар с високото качество на текст и превод, както и с добрия дизайн и полиграфия на книгите, които издава.

 

За отбелязване са изданията на Тит Ливий, Свети Аврелий Августин, Тома от Аквино, Робърт Грейвс, Умберто Еко, Фредерик Бастиа, Джоузеф Стиглиц, Дейвид Огилви, Айн Ранд, Доналд Тръмп, Карлос Руис Сафон, Гийом Мюсо, Иван Хаджийски, Димитър Маринов, Сергей Игнатов, Георги Фотев, Яна Язова и още много много други.

 

 

 

 

ВАЖНО!

 

Благодарим на всички, които се обръщат към нас с предложения и ръкописи за издаване.

За да ги разгледаме, трябва да ни изпратите:

- предлагания ръкопис, в пълен обем на следния имейл office@iztok-zapad.eu; 

- информация за автора, телефон и имейл за връзка;

- анотация на книгата.

 

Не се разглеждат ръкописи, които не отговарят на тези изисквания.

„Изток-Запад“ не приема за разглеждане стихосбирки.

Не се ангажираме да рецензираме и отговаряме на всички постъпили ръкописи.

Ще се свържем с автора само тогава, когато предложеният ръкопис представлява интерес за нас.

 

„Изток-Запад“

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж