ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Издателство > Изгубени кучета и самотни души

< Обратно към всички новини

06 Декември 2018

Няма по-безрезервна любов от четириногата. Няма по-истинска радост от махащата с опашка. Няма по-уютна топлина от сгушената на кравай под завивките. Няма по-добра подкрепа от подадената лапа. Няма. И Рейчъл, която срещаме на първата страница на „Изгубени кучета и самотни души” има цяла книга да се убеди в това.  

 

Намираме я 39-годишна, току-що загубила работа, апартамент и любов. Едновременно. От отворената кутия на Пандора в живота й обаче изскачат още изненади – например завещанието на починалата й леля, от което става ясно, че Рейчъл е наследник на един брой провинциален кучешки приют и един брой бордър-коли, чието име е Джем. За  шикозна лондончанка, която никога не е имала домашен любимец, това наследство е меко казано неочаквано. Готова ли е Рейчъл за него? Ще овладее ли новосъздалата се ситуация, ако към нея добавим и ветеринар на име Джордж, който, според шушуканията, прилича на Даниел Крейг? Ще се научи ли да поема отговорност? Предстои да разберем.

 

Но тази история не е само нейна. Тя принадлежи на още две жени, изправени пред големи предизвикателства – Зоуи, която отскоро се грижи сама за двете си деца и Натали, която отчаяно се опитва да зачене.

Докато мислят, че няма изход от задънените  житейски улици, съдбата им показва, че просто не го търсят на правилното място. Изходът понякога пуска козина, има нужда от разходки и произвежда неограничено количество обич. Изходът има четири букви, четири лапи и лае щастливо, когато бъде намерен.

 

Романът „Изгубени кучета и самотни души“ не е просто релаксиращо художествено бягство от реалността и мръсния въздух. Това е книга, която говори за истинските проблеми, които срещат жените в съвременното общество. Люси Дилън изважда на повърхността подводните камъни на ежедневието чрез три жизнелюбиви героини. Техните пътища се пресичат, за да научат важни уроци и да постигнат онова, към което се стремим всички ние – любов, подкрепа и приятелство.