ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Издателство > Защо трябва непременно да прочетете книгата „Невидимото влияние“

< Обратно към всички новини

13 Юни 2017

„Със страхотна прозорливост Джона Бъргър маха плаща на невидимостта от могъщите източници на влияние и разрешава очарователните загадки на човешкото поведение.“ – Робърт Чалдини, автор на „Влиянието. Психология на убеждаването“.

Това е само един от многото отзиви на бележити личности за книгата „Невидимото влияние“ от Джона Бъргър, която излиза на български език на 15 юни 2017 г.

 

Ейми Къди, автор на „Присъствието“, казва: „От първата страница тази книга ще промени начина, по който гледате на себе си… и на другите. Тя отваря очите и запленява ума.“

 

Сред другите отзиви са:

„Независимо дали искате да влияете на другите, да вземате по-умни решения или просто да разбирате по-добре мистерията, наречена човешко поведение, тази книга ще ви покаже как да го правите. Изключително, изпълнено с прозрения четиво.“ са думите на Тони Шей, главен изпълнителен директор на „Запос“

 

„Също както с книгата си „Заразително“, Джона Бъргър ни води дълбоко под повърхността на нещата с хипнотизиращи резултати. „Невидимо влияние“ е книга, която има силата да трансформира начина, по който разглеждаме себе си и мястото си в света.“ – Ариана Хъфингтън, автор на „Овладей живота си“

 

„Ако искате да знаете какво наистина влияе върху поведението ви, прочетете най-новата, носеща просветление книга на Джона Бъргър, която е пълна с предизвикващи размисъл изследвания, паметни истории и влиятелни прозрения. Страхотно четиво!“ – Уилям Ъри, автор на „Да постигнеш своето“

ДЖОНА БЪРГЪР е професор по маркетинг в „Уортън Скул“ на Университета на Пенсилвания. Той е публикувал десетки статии във водещи академични списания и популярни изложения на работата си, които често се появяват във вестници и в периодичния печат като The New York Times, Science и Harvard Business Review. Живее във Филаделфия, Пенсилвания.

 

Книгата „Невидимото влияние“ е за простите, фини и често изненадващи начини, по които другите въздействат върху поведението ни.

Помислете за избор, който сте правили наскоро. Например къде да обядвате или кой политически кандидат да подкрепите. Защо сте взели това решение?

Въпросът изглежда лесен.  Макар че наум може да ни дойдат най-различни причини, те всички сочат в една посока – към личните ни вкусове и предпочитания. Към нещата, които харесваме или не одобряваме. Идеята, че изборите са следствие от собствените ни преценки е така дълбоко вкоренена в нас, че дори не я поставяме под съмнение. Само че е погрешна.

Социалната наука е категорична: околните оказват огромно влияние върху всичко, което правим. Изборът на кариера, определен стил на обличане, дори на марка автомобил е резултат от социалното влияние, на което постоянно сме изложени. То обаче може да се изрази не само в имитирането на околните, а и в подтик за диференциация. Определена песен става твърде популярна и спира да ни е любима; модна линия наводнява пазара и ние преставаме да носим тези дрехи. Дадено поведение не ни допада – действаме наобратно.

Дали имитираме или се разграничаваме от околните, всичко това е следствие на социалните ни взаимодействия. Когато си дадем сметка за факторите, които влияят върху изборите ни, ще вземаме по-осъзнато своите решения.