ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Издателство > „Братя и сестри без вражди“ - нова книга на български език от Адел Фабер и Илейн Мазлиш

< Обратно към всички новини

01 Юни 2017

Спечелилите международна известност специалистки по възпитание Адел Фабер и Илейн Мазлиш са помогнали на милиони семейства със своята основополагаща книга Как да говорим така, че детето да слуша - и да го слушаме така, че да говори („Изток-Запад“, 2008 г.).

 

 Те предлагат решение и по тема, която обичайно е пренебрегвана, а именно темата за отношенията между братята и сестрите. А те могат да бъдат проблемни, динамични и дори взривоопасни. Децата в едно семейство често се различават като характер и темперамент, освен това се борят както за вниманието на родителите, така и за надмощие помежду си.

 

 И все пак с малко умения и добра воля могат да бъдат научени да разрешават конфликтите си сами, да се насърчи сътрудничеството и да се намали съперничеството помежду им. Те могат да стигнат дотам, че дори да започнат да изпитват радост и удоволствие от общуването помежду си.
Вече достъпна на български език е книгата, която показва на родителите как да помогнат на децата си да живеят в разбирателство – „Братя и сестри без вражди“.

С много чувство за хумор и истински истории Фабер и Мазлиш ни учат как и кога да се намесваме в детските конфликти, как да намалим ревността и да създадем основата за приятелство и доверие.

Специалистите в детското възпитание ни представят идеите до които са достигнали след дългогодишни проучвания, собствен опит, както и от отзивите на хиляди родители.

 

 Книгите на Адел Фабер и Илейн Мазлиш са продадени в над 5 милиона екземпляра, преведени на над 30 езика.

Авторките изнасят множество лекции в САЩ, Канада и из цял свят. Появявали са се във всяко значимо телевизионно предаване от „Шоуто на Опра“ до „Добро утро, Америка“. Чрез своите уъркшопи и видео уроци те са достигнали до хиляди родителски и учителски групи из цял свят.

 Всяка от тях има по три деца.