ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Издателство > Джеки Чан такъв, какъвто е

< Обратно към всички новини

26 Април 2017

Можете ли да си представите какво е да заснемете един кадър 2900 пъти? Или да рискувате живота си в каскадьорски сцени, защото изпълнението без осигурители въжета изглежда по-естествено и автентично? А да върнете договор за три милиона от лоялност, когато дневният ви хонорар едва покрива текущите ви нужди? Сигурно можете да си представите, но едва ли бихте го направили. И то по една единствена причина – вие не сте Джеки Чан!

„Остарях преди да порасна” е един изключителен обзор на живота на Джеки Чан, разказан от него самия и записан от журналистката Джу Мо. Това е сборник необикновени разкази, затрогващи с откровеността си, с грижата към детайла, с привързаността към човека, с почтеност и много, много труд. Уж обикновен, а толкова различен в подхода си към другите, в отдадеността си към всеки работен процес и в опитите си да направи света едно наистина по-добро място, че често това го кара да изглежда наивен и лесна мишена за измами и манипулации.  Но той дори не се спира да погледне лицата на онези, които са го излъгали. Не се интересува от разплата. Не му пречи да започне от нулата, както го е правил много пъти. Защото това е Джеки Чан.


Маниакален чистофайник, духовит флиртаджия, работохолик-перфекционист, предан син, мъдър баща, сърцат благотворител. Всичко това е Джеки Чан. Но това, което най-силно го отличава от останалите, е силната му привързаност и лоялност към хората, с които работи. Няма никакво значение кой какво върши. Респектът му към труда на другия е почти религиозен. А лоялността му към хората, допуснал в сърцето си, е несравнима. Джеки Чан никога не се храни сам, никога не пазарува само за себе си, никога не ляга да спи, ако около него има още някой буден... Не позволи да се отпечата българското издание на книгата, преди да се добави списък с имената на каскадьорите, с които е работил.

Богата на снимки, истории, сантименти и спомени, тази книга показва Джеки Чан такъв, какъвто е – до болка откровен, скандален, но много, много истински и добър.