ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Издателство > Пресконференция по повод Световния ден на психологията - 20 април 2017 г.

< Обратно към всички новини

18 Април 2017

 

На датата, на която психолозите по света и ООН отбелязват Световния ден на психологията - 20 април 2017 г. от 10:00 до 11:00 ч. ръководството на най-голямата и стара професионално-съсловна организация на психолозите у нас - Дружеството на психолозите в България (ДПБ) и издателство „Изток-Запад” канят в Прес-клуба на БТА (бул. "Цариградско шосе" 49) представители на средствата за масова информация, за да запознаят медиите и обществеността с:

 

1. Ключовите постижения, приоритети и предизвикателства в работата на психологията като фундаментална наука за човека и обществено необходима професионална практика по света и у нас.

2. Инициативите и програмите на ДПБ за продължаващо професионално развитие на специалистите във всички области на психологическата практика, насочено към гарантирането на достъпа на българските граждани и институции до високачествени психологически услуги в съответствие с Общоевропейските стандарти за добра професионална практика, приети от ДПБ още през 2005 г.


 

3. Необходимостта от разширен достъп на всички българските граждани, психолози и студенти по психология до висококачествена преводна и българска литература в областта на психологията и детското развитие. Представяне на каталога на колекцията Психология на Издателство „Изток-Запад” и програмата ПСИХОЛОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА ЗА ВАС на ДПБ и издателство „Изток-Запад”.

 

На срещата ще участват председателят на УС на ДПБ, д-р Пламен Димитров, Сирма Гушлева – Национален координатор на програмите за продължаващо професионално развитие на ДПБ и други членове на ръководството на представителната професионално-съсловна организация на българските психолози както и официални представители на издателство „Изток-Запад”.

 

Модератори на срещата са д-р Пламен Димитров (ДПБ) и Анелия Николова (изд. ”Изток-Запад”).