ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Издателство > „Да продаваш е човешко“ от Даниъл Пинк

< Обратно към всички новини

06 Април 2017

Стара максима гласи, че човек притежава това, което може да продаде. Но кое е това, което се продава? И колко богати можем всъщност да бъдем? Всичко, което сме знаели за продажбите вчера, се оказва грешно. Икономическите и социалните трансформации промениха света. В новата си книга „Да продаваш е човешко” Даниъл Пинк ни пренася в света на... настоящето. В него всички ние – учители, софтуерни инженери, родители, продавачи – се опитваме да накараме другите да се разделят с някакъв свой ресурс, „купувайки” от нас вещ, идея, направление и не рядко – добро възпитание.

Ако някога информационната асиметрия предизвикваше феномена „риск на купувача”, то днес информацията е навсякъде и рискът е от страната на продавача. Вече не е достатъчно да си само нахъсан и убедителен, за да си успешен. Нужни са три качества, новото АВС в продажбите – Настройване, Устройчивост и Яснота, както и три умения – Рекламирай, Импровизирай, Служи.

„Да продаваш е човешко” е книга-решение. Тя е идеологическо послание към онези, които искат да са успешни не само в работата си, но и в социалните си отношения – там, където пласират ежедневно мисли, идеи и убеждения. Даниъл Пинк е намерил златното сечение между научния подход и емоционалното убеждение, в резултат на което е създал текст, който увлича като роман, докато създава новите, по-добри продавачи.

 

Даниъл Пинк е роден през 1964 г. Израсъл е в малко градче в Охайо, САЩ. Един от водещите умове в областта на бизнеса и е автор на пет бестселъра, между които „Мотивацията” и „Изцяло ново мислене”, издадени на български език от издателство Изток-Запад.

Съдържанието на книгите му касаят областта на мениджмънта, работните отношения и поведенческите науки в този контекст.

Той е и водещ и съпродуцент на предаването по National Geographic „Контрол над съдбата”, излъчван до 2015 г.