ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Издателство > „Кодът на самоувереността“ от Кати Кей и Клеър Шипман

< Обратно към всички новини

10 Април 2017

Когато говорим за родителство, домакинство, социални умения, организация на почивки и тържества, пазаруване, та дори ремонт, жените са във вихара си – уверени, можещи, търсещи най-добрите решения. Но какво се случва с тази увереност, когато работещата жена влезе в професионалната си роля? В повечето случаи тя просто се изпарява, за да предостави място на корифеите по работна самоувереност – мъжете. За една и съща компетенция мъжете и жените се оценяват различно. И им се плаща различно.

Познато ли ви е чувството на плахост, мисли като „Това, което искам да кажа едва ли е толкова важно”, желанието да останете в сянка и да изчакате работната среща да отмине или пък да отстъпите място на бъбривия ви колега да обере овациите, очаквайки вас да ви оценят по достойнство и добре свършена работа? Защо ви е толкова трудно да преговаряте за пари? Да вдигнете ръка и да вземете думата? Отговорът на тези въпроси не само, че не е еднозначен, но е изпълнен с изненадващи факти, събирани от различни области на науката от две изключителни жени – Кати Кей и Клеър Шипман. Дефинирайки самоувереността, те прокарват път, по който стъпка по стъпка всяка жена да може да изгради себе си като по-успешна, по-открита и по-конкурентна личност.

Да бъдеш самоуверен, не значи да напомпаш самочувствието си до степен на арогантност, а да намериш силата, с която да превърнеш мислите си в действие. Книгата „Кодът на самоувереността”дава тази сила. И ни учи как да я предадем на дъщерите си. А в допълнение към всичко това, чрез нея разбираме дори защо мъжете в работата са това, което са. Безценно!!!

Кети Кей е телевизионен репортер и водещ в ВВС, майка на 4 деца. 
Клеър Шипман е журналист в телевизия АВС, сътрудник в Good Morning America, с 2 деца и домашен любимец.

Това е тяхната втора книга в съавторство след Womenomics и безспорен бестселър. Обявена от Time за най-добра книга на годината в този жанр.