ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Издателство > Издателство "Изток-Запад" издава книгите на двамата велики в света на бойните изкуства: Брус Ли и Джеки Чан

< Обратно към всички новини

29 Ноември 2016

ОЧАКВАЙТЕ:

„Пътят на джит кун до” от Брус Ли – декемри 2016

„Остарях, преди да порасна” от Джеки Чан – април 2017

 

 

Джеки Чан  и Брус Ли са двамата големи в света на бойните изкуства. И макар че са толкова различни като стил и съдба, има нещо, което ги обединява: те популяризираха източните бойни изкуства в западния свят и  вдъхновиха милиони. И най-важното: показаха по свой уникален начин какво значи истински воински дух.


Аз съм обикновен човек, който има достатъчно смелост, за да прави необикновени неща.

Джеки Чан

 

Световноизвестният актьор и майстор по бойни изкуства Джеки Чан определено е имал необикновен живот. В своята книга „Остарях, преди да порасна”, излязла през април 2016 г., той разкрива подробности от живота си, непознати за широката публика. И докато не крие съжалението за грешките си, Джеки Чан обяснява: Често са ме разбирали погрешно, затова има неща от миналото, които бих искал сам да обясня. Приключих с това да оставям другите да говорят вместо мен. Надявам се, че в тази книга хората ще видят истинкото ми Аз.

През ноември 2016 г. Джеки Чан получи най-високото отличие в кариерата си – почетен Оскар за цялостно творчество. Това е заслуженият връх в иначе нелекият му път. Кариерата си започва през 70-те години на XX в. като каскадьор във филмите на легендарния Брус Ли („Яростен юмрук”). Откроява се с акробатичния си боен стил, нелишен от комични елементи, използване като оръжие на каквото му попадне под ръка и новаторски каскади. Участва в над 150 филми, най-известните от които са „Час пик”, „Смокинг”, „Карате кид”, „Агент под прикритие”, „Шпионин по неволя” и др.


 

Джеки Чан е актьор, режисьор, продуцент, сценарист, майстор на бойните изкуства, певец, каскадьор и филантроп. Но преди всичко той голям образ, любимец на млади и стари, вечно усмихнат и неизменно позитивен. Ето защо не е трудно да му повярваме, когато казва: аз съм щастлив човек.