ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Издателство > Събития > "Капиталът: XXI век" - представяне и дискусия

Обратно към всички събития

03 Април 2018

 

Бестселърът на Тома Пикети „Капиталът: XXI век” преобърна дебатите и из основи промени глобалния икономически и политикономически дискурс в последните години. С издаването на книгата през 2014 г., обществените дискусии започнаха все повече да се фокусират върху въпросите за концентрацията на богатствата и растящите икономически неравенства.


В своя впечатляващ труд, френският икономист прави изводите си въз основа на дългогодишни изследвания и отговаря на някои от най-важните въпроси на века. Как функционират акумулирането и разпределението на капитала? Кои фактори са решаващи за това? Стават ли наистина богатите по-богати и бедните по-бедни, въпреки икономическия растеж? Могат ли публичните политики да променят това и как? В своята книга Пикети анализира въпроса за еволюцията на икономическите и социални неравенства и как прилаганите политики допринасят за тяхното изостряне или намаляване. Публикуването на “Капиталът. XXI-ви век” на български дава възможност и на българските читатели да се включат в тeзи дебати, повлияли така силно на обществените и научни дискусии в целия свят в последните години.

Водещ на събитието ще бъде Мирена Филипова - журналист и PR, а в представянето ще участват: Атанас Пеканов - икономист (Австрийски институт за икономически изследвания), Ивайло Атанасов - журналист, Валери Найденов - журналист. Представянето ще бъде последвано от дискусия и въпроси от публиката.

Събитието цели да събуди дебата по някои от жизненоважните за всяко едно зряло общество социално-икономически теми. Ще се радваме на вашето активно участие в една оживена дискусия.

Очакваме ви!