ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Издателство > Събития > Представяне на поредицата "Театърът: във и отвъд класиката"

Обратно към всички събития

14 Февруари 2018

 

Владимир Игнатовски и издателство „Изток-Запад” имат удоволствието да ви поканят на представянето на книгата „Театърът: теория и практика” от Всеволод Майерхолд. Събитието ще се проведе на 14 февруари от 18:00 ч. в Камерна зала на Младежки театър „Николай Бинев”. На него ще бъдат представени и останалите книги от поредицата „Театърът: във и отвъд класиката”.

На фокус ще бъде Майерхолд – руския театрален гений, който твърди, че зрителят не трябва да забравя, че пред него е актьор, а актьорът, че е на сцена и пред него има зрител. Тази мисъл е в основата на условния театър, създаден от режисьора, а книгата дава достъп до неговата творческа лаборатория.

Ще научите повече и за Пьотр Ярцев - театрален критик, категоричен защитник на високото изкуство на сцената, борец против лошия вкус и фалша в театъра. Неговите статии и рецензии са събрани в „Книга за театъра” и имат историческо значение.

 

Следват Лий Стасбърг, който обяснява Метода в „Развитието на метода” и Дейвид Мамет, който го поставя под съмнение в „Театърът”. А последни, но не по значение, идват Чехов с „За техниката на актьора” и Станиславски с „Работата на актьора”.

 

Очакваме всички влюбени в литеаратурата и театъра на това събитие, което ще обедини двете големи любови! Специален гост ще бъде Татяна Лолова.

 

На снимката: Станиславски, Чехов, Майерхолд, Стасбърг, Мамет