ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Издателство > Събития > Представяне на "Психосинтеза" във Велико Търново

Обратно към всички събития

29 Ноември 2017

 

Издателство "Изток-Запад" има удоволствието да Ви покани на представянето на книгата "Психосинтеза: за хармония в живота" на най-именития италиански терапевт и лекар д-р Роберто Асаджоли -  баща на Психосинтеза, един от вдъхновителите на хуманистичната и трансперсоналната психология.

 

Събитието ще се проведе на 29 ноември от 16:30 в зала 108 на "Институт Конфуций" при ВТУ "Св. св Кирил и Методий".


Специално участие ще вземат:


Любен Козарев (управител на изд. "Изток-Запад")
Сава Славчев (преводач на книгата)
проф. д-р Красимира Йонкова ( научен ръководител на магистърска програма "Социална психология") 
Стелиян Славов (докторант по Социална Психология)

 

За книгата:
От научна гледна точка психосинтезът се развива като психология, която включва не само осъзнаваното от личността, но и аспектите на несъзнаваното, като стига както до дълбочина (долно несъзнавано), така и до височина (свръхсъзнанието и духовния Аз).

  

Психосинтезът е движение на мисълта и практиката, което се прилага от различни научни институти, фондации и др. както в Европа, така и в САЩ и Индия. Настоящата книга не си поставя за цел да разглежда всичките широки полета на психосинтеза. Тя не е техническа и е предназначена не само за лекари или психолози, но и за всички онези, които се интересуват от въпросите на психологията и възпитанието в хуманистичния смисъл на думата. В предложената книга се разглеждат подробно (ориентирани практически към духовното) основните жизнени или екзистенциални процеси, които касаят човешкото същество: какво е или кой е човекът; съзнавано и несъзнавано; психология на жената; сексуалност и любов; психически конфликти; агресия; латентен потенциал на човешката душа и възраждането му. Изложението е разговорно, понякога полемично, но не дидактическо или индоктриниращо. Някои от споменатите теми, а и незасегнатите тук, са развити по-детайлно на други места, затова приканваме желаещите да задълбочат познанията си, като се обърнат към останалите текстове на Роберто Асаджоли.