ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > Философия, социология, хуманитаристика > Полета на духа Т. 1

Полета на духа Т. 1

Полета на духа Т. 1 - Пиер Бурдийо

Пиер Бурдийо

18-10-2012

от френски: Недка Капралова

588

Твърда

165/235 мм

1.10 кг.

978-619-152-098-5

Да

ДОСТАВКА Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв До офис на куриер за 3 работни дни Доставка до офис на куриер 3,60 лв Безплатна доставка до офис на куриер при поръчки над 50,00 лв.
29.90 лв. КУПИ

Описание

Пиер Бурдийо (1930–2002) е може би най-известният френски социолог на ХХ век. Научното му дело и обществената му ангажираност заслужено му определят мястото на един от най-значимите участници във френския интелектуален живот, оказал изключително влияние върху хуманитарните и социалните науки и особено върху френската и световната социология.

Творчеството на Бурдийо наложи в модерната социология няколко маги­­­ст­рални понятия: поле като фундаментално пространство на социално съперничество, хабитус като принцип на действие на социалните дейци и символно насилие като изначален механизъм за налагане на отношенията на доминиране.

Социалният свят в модерните общества се състои от полета: разделението на обществените дейности води до обособяването на социални подпро­­странства, специализирани в извършването на определена социална дейност. Тези полета притежават относителна автономност спрямо обществото като цяло. Те са йерархизирани и тяхната динамика се дължи на борбите между социалните дейци, които се стремят да заемат в тях доминиращи позиции. Бурдийо подчертава изключителното значение на борбата и конфликта за функционирането на дадено общество, като конфликтите се разиграват преди всичко в различните социални полета, породени са от съответните йерархии и се основават на опозицията между доминиращи и доминирани дейци, а не се свеждат само до конфликти между обществените класи.

Двутомникът „Полета“ (том I: „Полета на духа“ и том II: „Полета на властта“) включва статиите на Пиер Бурдийо, посветени на ключовото понятие „поле“. Изданията са първи по рода си не само за България, но и за целия свят.


Разгледай PDF за книгата

Още за автора

Пиер Бурдийо

Пиер Бурдийо
Пиер Бурдийо (1930–2002) е може би най-известният френски социолог на ХХ век. Научното му дело и обществената му ангажираност заслужено му определят мястото на един от най-значимите участници във френския интелектуален живот, оказал изключително влияние върху хуманитарните и социалните науки и особено върху френската и световната социология. Творчеството на Бурдийо наложи…

Виж повече

Коментари (7)

Илиян (2017-03-23)

Супер! Да разбирам, че до юни, юли?

Изток Запад (2017-03-23)

Здравейте, Редакторите ни увериха, че до лятото книгата ще излезе. Съжаляваме за забавянето, но понякога просто няма възможност де се реагира по-бързо.

Илиян (2017-03-14)

Здравейте! Ще се появи ли наистина вторият том?

Изток Запад (2015-12-27)

Здравейте, настина издаването на втория том се забавя вече доста от първоначално предвиденото, но тежката ни издателска програма налага понякога разместване на заглавията. От февруари сме предвидили да започнем подготовката на дългоочакваното издание.

Иво (2015-12-25)

Да не би издаването на втория том все пак да е отпаднало от плановете Ви?

Изток-Запад (2013-06-18)

Трудове от този ранг изискват повече време и доста работа, но ще се постараем до края на годината да ви зарадваме и с втори том. Не се отказваме, както знаете тежките издания са ни особено по вкуса! :)

Радослав (2013-06-17)

Кога ще излезе втори том???

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж