ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Запад > Проза, романи > Затворникът на Рая

Затворникът на Рая - Карлос Руис Сафон

Затворникът на Рая

Карлос Руис Сафон

05-10-2012

от испански: Светла Христова

256

Мека

140/215 мм

0.32 кг.

978-619-152-101-2

Да

14 лв. КУПИ

Описание

 

 

Барселона, средата на миналия век. Мъглата сякаш никога не изпуска града от задушаващата си прегръдка. Това е времето на генералисимус Франсиско Франко: зловещи драми обагрят къщите и улиците, а всяка скрита история дава началото на нова, още по-мрачна мистерия. В тази обстановка започват премеждията на Фермин Ромеро де Торес. Когато в книжарница „Семпере и синове“ пристъпва тъмното му минало, се задвижва поредица от събития, която ни отвежда до страховития замък-затвор „Монжуик“ и изважда на повърхността както забравени демони, така и неподозирани тайни...

Затворникът на Рая е третата част от планираната тетралогия, която вече направи Карлос Руис Сафон един от най-продаваните автори в Западна Европа. Тук лежи връзката между Сянката на вятъра и Играта на ангела, тук се спотайва и отправната точка на предстоящата развръзка... която крие своите мистерии нейде из безкрайните коридори на Гробището на забравените книги.

 

Карлос Руис Сафон е един от най-успешните и известни съвременни испански автори, чиито най-популярни книги – незавършената тетралогията, която стартира със Сянката на вятъра и последвалите я Играта на ангела и Затворникът на Рая – са преведени на повече от 40 езика и са продадени в милиони копия по света. Преди да любимата на мнозина „Сянка…“ да се появи на бял свят, Сафон пише други четири книги – дебютния си роман Принцът на мъглата, Среднощният дворец, Марина и Септемврийски светлини – обединени с етикета „юношеска литература“ в Испания. Правата им са блокирани с години от юридически спор, но днес тези ранни творби на талантливия испанец най-накрая излизат на бял свят.


Няма добавени ревюта за тази книга.

Изток Запад
2017-09-12

Здравейте, Да, книгата ще излезе в края на ноември (2017), преди зимния панаир на книгата.

Нона
2017-09-12

Можем ли да очакваме скоро четвъртата книга от поредицата (El laberinto de los espíritus)?

Моля, влезте във профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.