ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > Философия, социология, хуманитаристика > Тъй рече Ницше

Тъй рече Ницше

Тъй рече Ницше - Фридрих Ницше

Фридрих Ницше

11-10-2012

Съставителство и превод от немски: Донка Илинова

184

Мека

140/215 мм

0.23 кг.

978-619-152-105-0

Да

ДОСТАВКА Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв До офис на куриер за 3 работни дни Доставка до офис на куриер 3,60 лв Безплатна доставка до офис на куриер при поръчки над 50,00 лв.
10 лв. КУПИ

Описание

Публикуваното наследство на Ницше ни разкрива само преддверието, докато същинската философия намираме в непубликуваното му наследство.

- Мартин Хайдегер

 


 

В предложените на читателите избрани мисли от непубликуваното наследство на Фридрих Ницше е проследен периода от 1869 г., времето на неговата младост, до края на 1888 г., когато на 3 януари 1889 г. великия мислител претърпява тежък и болезнен срив.
Подборът на включените в изданието мисли, бележки, записки, скици от посмъртния архив на Ницше, избягвайки систематичната подредба, остава верен на хронологията на живота му, чрез която се разкрива по-пълноценно преди всичко образа на човека, а после този на философa.

- От съставителя

Разгледай PDF за книгата

Още за автора

Фридрих Ницше

Фридрих Ницше
Фридрих Ницше (1844–1900) е класически филолог, философ и писател. Пише критически трудове на немски по въпроси като религия, морал, съвременната култура, философия и наука, използвайки отличителен стил и проявявайки вкус към метафорите, иронията и афоризмите. Ницше оказва съществено влияние над философията, а и отвъд нея, особено над екзистенциализма и постмодернизма. Неговият стил на писане и радикалните въпроси относно стойността и обективността на истината, които той засяга, са довели…

Виж повече

Коментари (2)

Ницше фен (2013-03-04)

Приветствам издаването на непубликувани текстове на Ницше, но това все пак е второ издание. Няма ли най-накрая някое издателство да издаде текстове на философи от 20 век върху творчеството на Ницше; литературата е доста богата, а на български на практика липсва разглеждането на философията на Ницше в тази насока. Блестяща в това отношение е книгата на Жил Дельоз - Nietzsche and Philosophy, както и фундаменталният труд на Кауфман, примерите са много....

Николай Узунов (2012-12-20)

Единственото, което ми стана интересно е, ЗАЩО на гърба на книгата има цитата от М. Хайдегер, след като последният обявява философът Ницше за "последния буйстващ платоник"? :) Поп културата във философията определено намира своя апотеоз в книгата, след като фолкпевицата КАЛИ защити успешно (?) дипломна работа върху творчеството на Ницше ... Иначе изданието и преводът са повече от блестящи :)

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж