ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > Философия, социология, хуманитаристика > Тъй рече Ницше

Тъй рече Ницше

Тъй рече Ницше - Фридрих Ницше

Фридрих Ницше

11-10-2012

184

Мека

16/60/90

0.23 кг.

978-619-152-105-0

Да

ДОСТАВКА ДО ВАШ АДРЕС Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв При вас до 3 работни дни Цена за доставка с куриер 3,60 лв Безплатна доставка при поръчки над 50,00 лв.
10 лв. КУПИ

Описание

Публикуваното наследство на Ницше ни разкрива само преддверието, докато същинската философия намираме в непубликуваното му наследство.

Мартин Хайдегер

В предложените на читателите избрани мисли от непубликуваното наследство на Фридрих Ницше е проследен периода от 1869 г., времето на неговата младост, до края на 1888 г., когато на 3 януари 1889 г. великия мислител претърпява тежък и болезнен срив.
Подборът на включените в изданието мисли, бележки, записки, скици от посмъртния архив на Ницше, избягвайки систематичната подредба, остава верен на хронологията на живота му, чрез която се разкрива по-пълноценно преди всичко образа на човека, а после този на философa.

От съставителя

Разгледай PDF за книгата

Още за автора

Фридрих Ницше

...

Виж повече

Коментари (2)

Ницше фен (2013-03-04)

Приветствам издаването на непубликувани текстове на Ницше, но това все пак е второ издание. Няма ли най-накрая някое издателство да издаде текстове на философи от 20 век върху творчеството на Ницше; литературата е доста богата, а на български на практика липсва разглеждането на философията на Ницше в тази насока. Блестяща в това отношение е книгата на Жил Дельоз - Nietzsche and Philosophy, както и фундаменталният труд на Кауфман, примерите са много....

Николай Узунов (2012-12-20)

Единственото, което ми стана интересно е, ЗАЩО на гърба на книгата има цитата от М. Хайдегер, след като последният обявява философът Ницше за "последния буйстващ платоник"? :) Поп културата във философията определено намира своя апотеоз в книгата, след като фолкпевицата КАЛИ защити успешно (?) дипломна работа върху творчеството на Ницше ... Иначе изданието и преводът са повече от блестящи :)

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж