ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > Бизнес, икономика > Хората, които промениха света

Хората, които промениха света

Хората, които промениха света - Джон А. Бърн

Джон А. Бърн

01-10-2012

от английски: Жана Ценова

352

Мека

140/215 мм

0.45 кг.

978-619-152-099-2

Няма наличност

ДОСТАВКА Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв До офис на куриер за 3 работни дни Доставка до офис на куриер 3,60 лв Безплатна доставка до офис на куриер при поръчки над 50,00 лв.
19 лв.

Описание

В забележителната си журналистическа кариера Джон А. Бърн е бил изпълнителен редактор на „Бизнес Уик“, главен редактор на „Фаст Къмпани“ и съредактор във „Форбс“. Основател е на дигиталната медийна компания C-Change Media, която изгражда мрежа от уебсайтове и блогове в област­та на бизнеса. Автор или съавтор е на още осем книги, между които и на книгата „Джак: Направо от душата“ (в съавторство с Джак Уелч).

Рийд Хейстингс, „Нетфликс“: Изберете си определена ниша. Когато някой нещо го боли, вие трябва да бъдете като аспирин, а не като витамини. Аспиринът решава определен проблем на човека, докато витамините са по принцип пазар на стоки, които „е хубаво да имаш“. „Нетфликс“ със сигурност беше аспирин.

Майкъл Дел, „Дел Компютър“: Експериментирайте и се учете от експериментите си. Не чакайте, докато измислите съвършения план. Търсете благоприятните възможности, при които действително можете да предложите по-добри продукти и услуги на клиентите и на пазара. Обикновено да следвате примера на някой друг не е отговорът.

Рийд Хофман, „Линкедин“: Що се отнася до идеите и основаването на компании, характерна особеност е, че при тях човек иска да действа против общоприетата мъдрост и да бъде прав. В такъв случай ти имаш предвид нещо, което правят или за което се сещат малко други  хора, и можеш да го реализираш. „Линкедин“ влизаше отчасти в разрез с общоприетото, защото щеше да събере доста голям брой хора в Мрежата, преди някой да осъзнае ползата от това. И вярвах, че мога да накарам достатъчно хора да експериментират и да го изпробват.

Разгледай PDF за книгата

Още за автора

Джон А. Бърн

Джон А. Бърн
Джон А. Бърн е председател и главен редактор на "Си-Чейндж Медия" (C-Change Media Inc.), стартираща дигитална медия, която въвежда мрежа от уебсайтове за глобалната бизнес общност. Преди това е изпълнителен и главен редактор на известният сайт BusinessWeek.com, където se занимава с повишаването на нивата на ангажираност и трафик към читатели, ръководи…

Виж повече

Коментари (1)

Петър Петров (2013-01-06)

Тъй като книгата не впечатлява с нова и уникална информация, а се предполага за такава от това, че автора е интервюирал 25-те визонери, допълнително подвеждане се получава и от ПРЕДГОВОРа в книгата, който го няма в оригиналната книга! Разочарован съм от Изток-Запад и поради това, че бележките на преводача и издателя са прекалено натрапчиви (реклама на ИЗ). ИЗ имат много бизнес книги но явно някой пропуска да ги прочете за да знае, че това не е добра стратегия!

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж