ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Запад > Бизнес, икономика > Хората, които промениха света

Хората, които промениха света - Джон А. Бърн

Хората, които промениха света

Джон А. Бърн

01-10-2012

352

Мека

140/215 мм

0.45 кг.

978-619-152-099-2

Да

19 лв. КУПИ

Описание

В забележителната си журналистическа кариера Джон А. Бърн е бил изпълнителен редактор на „Бизнес Уик“, главен редактор на „Фаст Къмпани“ и съредактор във „Форбс“. Основател е на дигиталната медийна компания C-Change Media, която изгражда мрежа от уебсайтове и блогове в област­та на бизнеса. Автор или съавтор е на още осем книги, между които и на книгата „Джак: Направо от душата“ (в съавторство с Джак Уелч).

Рийд Хейстингс, „Нетфликс“: Изберете си определена ниша. Когато някой нещо го боли, вие трябва да бъдете като аспирин, а не като витамини. Аспиринът решава определен проблем на човека, докато витамините са по принцип пазар на стоки, които „е хубаво да имаш“. „Нетфликс“ със сигурност беше аспирин.

Майкъл Дел, „Дел Компютър“: Експериментирайте и се учете от експериментите си. Не чакайте, докато измислите съвършения план. Търсете благоприятните възможности, при които действително можете да предложите по-добри продукти и услуги на клиентите и на пазара. Обикновено да следвате примера на някой друг не е отговорът.

Рийд Хофман, „Линкедин“: Що се отнася до идеите и основаването на компании, характерна особеност е, че при тях човек иска да действа против общоприетата мъдрост и да бъде прав. В такъв случай ти имаш предвид нещо, което правят или за което се сещат малко други  хора, и можеш да го реализираш. „Линкедин“ влизаше отчасти в разрез с общоприетото, защото щеше да събере доста голям брой хора в Мрежата, преди някой да осъзнае ползата от това. И вярвах, че мога да накарам достатъчно хора да експериментират и да го изпробват.

Няма добавени ревюта за тази книга.

Петър Петров
2013-01-06

Тъй като книгата не впечатлява с нова и уникална информация, а се предполага за такава от това, че автора е интервюирал 25-те визонери, допълнително подвеждане се получава и от ПРЕДГОВОРа в книгата, който го няма в оригиналната книга! Разочарован съм от Изток-Запад и поради това, че бележките на преводача и издателя са прекалено натрапчиви (реклама на ИЗ). ИЗ имат много бизнес книги но явно някой пропуска да ги прочете за да знае, че това не е добра стратегия!

Моля, влезте във профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.