ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > Изкуство, музика, кино, театър > Библиотека "ФО" > История на неостротата

История на неостротата

История на неостротата - Волфганг Улрих

Волфганг Улрих

02-07-2012

от немски: Жана Ценова

248

Мека

130/200 мм

0.28 кг.

978-619-152-069-5

Да

ДОСТАВКА Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв До офис на куриер за 3 работни дни Доставка до офис на куриер 3,60 лв Безплатна доставка до офис на куриер при поръчки над 50,00 лв.
15 лв. КУПИ

Описание

Но кого не му е направило впечатление? От няколко години насам все повече снимки са неостри. Независимо дали в рекламата, във фотожурналистиката или в художествената фотография – едва ли има нещо по-обичано от мекия контур, неостротата на движението или преекспонирането. Ефектите на неостротата обаче не са само мода; по-скоро те имат история, чиито начала възхождат към ХІХ век.

Волфганг Улрих описва за пръв път тази история. За него тя става и повод за по-задълбочен размисъл за днешните понятия за изображението. Какъв дух на епохата води до събирането на традиционните форми на неострота в обща естетика?


Разгледай PDF за книгата

Още за автора

Волфганг Улрих

Волфганг Улрих
Волфганг Улрих, роден през 1967 г. в Мюнхен, е професор по изкуствознание и теория на медиите във Висшето училище по художествено оформление в Карлсруе. Той получава докторска степен по философия и история на изкуството през 1994 г. Между 1997 г. и 2003 г., е гостуващ професор в Академията за изящни…

Виж повече

Коментари

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж