ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > Философия, социология, хуманитаристика > Между два свята

Между два свята

Между два свята - Лиляна Накашева-Сайберт

Лиляна Накашева-Сайберт

28-05-2012

Павлина Сивова, Константин Цанков

272

Мека

16/60/90

0.36 кг.

978-619-152-046-6

Да

ДОСТАВКА Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв До офис на куриер за 3 работни дни Доставка до офис на куриер 3,60 лв Безплатна доставка до офис на куриер при поръчки над 50,00 лв.
14 лв. КУПИ

Описание

„Няма да се върна в този комунистически ад.
Tова вече не е моята страна“

Застанал на борда на военния транспортен кораб, настоявайки да бъде допуснат на територията на САЩ, Панчо Накашев, известен български фармацевт и изследовател, държи реч на развален английски за злините на комунизма. Дъщеря му Лиляна прави решителна крачка напред и грабва документите от ръцете му. Известно ? е, че възрази ли на баща си, ще си навлече неприятности, но същевременно осъзнава, че ако не се намеси, е твърде възможно да поемат назад към хаоса в окупираната ? родина. Не, твърдо заявява тя. Баща ми е тук с тримесечна виза. Ще се завърнем в София, след като приключим с търговските си дела.

Вероятно наистина е вярвала, че този ден ще дойде. Въпреки изпитанията у дома, тя копнее за голямото си семейство, за песните, които пее с приятелите. Израснала в заможно семейство, сега ? предстои да се превърне в бизнес дама и то във времена, когато тази роля не е присъща за жените. Галената малка дъщеря в семейството, взимана за подбив от братя и сестри, ще се превърне в единствена опора за родителите си, ще бъде подкрепа за семейството си в далечната родина. Като майка тя никога няма да допусне децата ? да познаят нуждата. Като съпруга ще се посвети на милия мъж от малкото градче, който един ден ? казва „здравей“ на автобусна спирка в Ню Йорк.

Автобиографията „Между два свята“, която Лиляна Сайберт пише на 88-годишна възраст, е вълнуващ и ярък разказ за жизнените ? перипетии, за времената, чийто свидетел е, за онзи дух, източник на сила за всички ни, когато най-много се нуждаем от нея.

Разгледай PDF за книгата

Още за автора

Лиляна Накашева-Сайберт

Лиляна Накашева-Сайберт
Лиляна Накашева-Сайберт е пенсиониран фармацевт. Родена в София, България, сега живее на Лонг Айлънд, Ню Йорк.

Виж повече

Коментари

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж