ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > Проза, романи > Жития на безделници и пропаднали мистици

Жития на безделници и пропаднали мистици

Жития на безделници и пропаднали мистици - Николай Грозни

Николай Грозни

21-12-2011

232

Мека

16/60/90

0.34 кг.

978-954-321-952-0

Да

ДОСТАВКА ДО ВАШ АДРЕС Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв При вас до 3 работни дни Цена за доставка с куриер 3,60 лв Безплатна доставка при поръчки над 50,00 лв.
12 лв. КУПИ

Описание

Николай Грозни е роден на 28 март 1973 г. в София. Музикалното си образование получава в училище „Любомир Пипков“ и колежа „Бъркли“ в Бостън, а литературното – в престижния американски университет „Браун“. Прекарва четири години като монах в Дарамсала – седалището на Далай Лама в Индия, – където изучава будизъм и тибетски език. Завръща се в България, където с рожденото си име Николай Гроздински публикува сборник разкази „Жития на безделници и пропаднали мистици“ и два романа „Някой омагьоса битието“ и „Да подремнеш в скута на голямата еднаквост“.

През 2008 г. в САЩ публикува „Краката на костенурката” (изд. „Ривърхед“) – мемоари за живота си в Индия, а през есента на 2011 г. в САЩ излиза и романът му „Вундеркинд“ (изд. „Фрий Прес“ към „Саймън енд Шустър“, който е преведен и в Европа. Произведения на Николай Грозни са печатани в „Ню Йорк Таймс“, „Гардиан“ и „Сиатъл Ривю“.

Съпругата му – Даниел Трусони – е известна американска писателка, публикувала два романа в САЩ, преведени в Европа и България.

Виртуозен пианист, будистки монах, писател или безделник и пропаднал мистик е Николай Грозни? Български или американски поданик, живял в България, в Индия, в САЩ, а в момента – във Франция? А може би всичко това и още нещо...

Светът е съвършен такъв, какъвто е – помисли си Слепецът, – само че някои нямат очи да го видят.

Разгледай PDF за книгата

Още за автора

Николай Грозни

...

Виж повече

Коментари (1)

Николай Узунов (2012-12-20)

Книгите на Грозни са може би най-доброто и четивно нещо, което е излизало от българско издателство в последните ... 180 години! :) Случайно попаднах на Грозни, но след няколко страници на книгата му, просто бях очарован колко добре могло да се пише в България, колко различно от всички останали терзийчета, филипови и сиромаховци!!!!

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж