ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > Философия, социология, хуманитаристика > Успелите роми

Успелите роми

Успелите роми - Колектив

Колектив

17-11-2011

552

Мека

165/235 мм

0.88 кг.

978-954-321-926-1

Да

ДОСТАВКА Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв До офис на куриер за 3 работни дни Доставка до офис на куриер 3,60 лв Безплатна доставка до офис на куриер при поръчки над 50,00 лв.
21 лв. КУПИ

Описание

Книгата е логическо продължение на „Отпадащите роми”(2009) на същите автори.

В търсенето на позитивния образ на ромите в българското общество се извеждат основни профили на успелите роми у нас в администрацията, НПО лидери, интелигенти, журналисти, музиканти и предприемачи, с анализ на 200 дълбочинни интервюта, в 62 селища в различни общини и области.

Навлиза се в душевния свят на тези хора, чрез собствената равносметка на постигнатия успех – условията и бариерите, дискриминацията, резултатът. „Успехът няма етнос…”,  „има успял или неуспял човешки индивид…” са изводи сред изобилието от мнения и оценки за изминалия път към успеха, за удовлетвореността: „Хората ме пипат за късмет - какво повече от това…?!”. Това е и съкровена изповед на роми, споделящи свои тревоги, надежди и мечти, спотаени вълнения и насърчения – уникална възможност да се чуе автентичния „глас” на успелите.

Контрапункт на личните жизнени истории е погледът откъм етническата общност: приемат или се отчуждават от успелите роми? За сравнение мнения дават и български турци, и българи мюсюлмани. Полезни са и становища на експерти (български и румънски) към противоречивите процеси в успеха на ромите.

Приложен е целият методически инструментариум на проучването, с възможност за неговото използване, а и данни за ромите у нас от национални социологически и статистически изследвания.

Книгата е доказателство и за позитивни тенденции сред ромското малцинство. За да разберем истинският свят на успелите роми – трябва първо да го опознаем.

Разгледай PDF за книгата

Още за автора

Колектив

...

Виж повече

Коментари

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

Още от авторa

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж