ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > Здраве > Библиотека "Здраве" > Голямата измама с холестерола

Голямата измама с холестерола

Голямата измама с холестерола - д-р Малкълм Кендрик

д-р Малкълм Кендрик

21-11-2011

от английски: Людмила Андреева

316

Мека

140/215 мм

0.50 кг.

978-954-321-936-0

Да

ДОСТАВКА Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв До офис на куриер за 3 работни дни Доставка до офис на куриер 3,60 лв Безплатна доставка до офис на куриер при поръчки над 50,00 лв.
17 лв. КУПИ

Описание

Статините са „чудодейни” лекарства, широко предписвани за намаляване на нивото на холестерол в кръвта и претендиращи да предлагат безпрецедентна защита срещу сърдечно-съдовите болести. Вярва се, че са напълно безопасни и способни да предотвратяват цяла поредица от други заболявания, те са и най-печелившото лекарство в историята на медицината. В тази революционна книга д-р Малкълм Кендрик разкрива истината зад тази нагла реклама, отбелязвайки, че:

   - Високите нива на холестерол в кръвта не предизвикват сърдечно-съдови болести;
   - Богатият на мазнини – наситени или не – начин на хранене не влияе върху нивата на холестерол в кръвта;
   - Защитата, осигурявана от статините, е толкова малка, че просто не си струва усилията от страна както на повечето мъже, така и на всички жени;
   - Статините имат много повече опасни странични ефекти, отколкото се признава;

Кендрик разгромява могъщата фармацевтична индустрия и лековерните представители на медицинската професия, които – твърди той – увековечават налудничавите понятия „добър” и „лош” холестерол и нивата му, за да убедят милиони хора да харчат милиарди за статини, създавайки атмосфера на стрес и тревожност – истинската причина за фаталните сърдечно-съдови болести.

С яснота и остроумие „Голямата измама с холестерола” развенчава погрешните ни допускания за същността на здравия начин на живот и хранене. Това е безценен наръчник за всеки, който смята, че има чудодейно лекарство против сърдечно-съдовите болести, призив към здравия разум и разбирането на процесите в тялото.

Разгледай PDF за книгата

Още за автора

д-р Малкълм Кендрик

д-р Малкълм Кендрик
Малкълм Кендрик е шотландски лекар и автор на Голямата измама с холестерола (2008) и Докторски файлове (2014). Завършва университета в Абърдийн през 1981 г. и започва работа като общопрактикуващ лекар в продължение на повече от 25 години. Работил е с Европейската кардиологична асоциация. Голямата измама с холестерола документира това, което…

Виж повече

Коментари

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж