ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > Изкуство, музика, кино, театър > Последните мохикани на киното

Последните мохикани на киното

Последните мохикани на киното - Олга Маркова

Олга Маркова

24-10-2011

230

Мека

0.35 кг.

978-954-321-908-7

Да

ДОСТАВКА ДО ВАШ АДРЕС Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв При вас до 3 работни дни Цена за доставка с куриер 3,60 лв Безплатна доставка при поръчки над 50,00 лв.
14 лв. КУПИ

Описание

     „ПОСЛЕДНИТЕ МОХИКАНИ НА КИНОТО” е своеобразен сборник от творчески портрети-интервюта с най-видни представители на съвременното кино: Оливър Стоун, Вернер Херцог, Тонино Гуера, Жан-Клод Кариер, Клаудия Кардинале, Джон Малкович, Такеши Китано, Джулиано Монталдо, Никита Михалков, братя Дарден, Дейвид Линч, Клод Льолуш, Сергей Соловьов, Горан Паскалевич, Майкъл Пейлин, Роман Балаян, Бепе Чино, Тони Палмър, Пиер-Анри Дьоло, Милчо Манчевски, Беатрис Роман, Андрей Кончаловски. Те дават възможност да се надникне в творческата лаборатория на тези сценаристи, режисьори и актьори, в тайните на любимата им професия, в техните прогнози за бъдещето на киното. Същевременно настройват читателя да се замисли над важни екзистенциални проблеми: за живота и смъртта, за смисъла на човешкото съществуване, за самотата, за вярата в истината и доброто...

            Името на Олга Маркова, доктор по изкуствознание, присъства повече от тридесет години както по страниците на периодичния и специализиран печат, така и в предавания по радиото и телевизията. Обикновено се свързва с пробле-мите на изкуството, предимно с киното на днешния ден и неговите представи-тели. Автор е на значими студийни изследвания за седмото изкуство и взаимо-отношенията му с литературата, за същността на процеса екранизация, за приноса на най-известните български писатели в изграждане на художествения облик на нашето кино, а също и на много творчески портрети, монографии, ре-цензии, интервюта. Публикувала е редица книги, някои от които са преиздавани: „От литературата към екрана”, „Един час със...”, „Киното - изкуство или търг”, „Екранът - арена на мнения и съдби”, „Ролята на българската култура в световната цивилизация” (на английски език), „Майсторите на Голямото кино”.

Разгледай PDF за книгата

Още за автора

Олга Маркова

Виж повече

Коментари

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж