ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > Деца, родители, възпитание > Митът за дисциплината

Митът за дисциплината

Митът за дисциплината - Алфи Кон

Алфи Кон

17-10-2011

208

Мека

140/215 мм

0.26 кг.

978-954-321-907-0

Да

ДОСТАВКА Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв До офис на куриер за 3 работни дни Доставка до офис на куриер 3,60 лв Безплатна доставка до офис на куриер при поръчки над 50,00 лв.
12 лв. КУПИ

Описание

Акцентът върху дисциплината игнорира истинския проблем: никога няма да можем да накараме учениците да спазват реда, ако постоянно ги принуждаваме да правят неща, които не им носят удовлетворение!

 

Наказанието задоволява желанието за един примитивен вид справедливост, основана на рядко изказваното, но дълбоко вкоренено убеждение, че ако правиш нещо лошо, трябва и на теб да ти се случи нещо лошо. Единственият начин да помогнем на учениците да станат почтени и принципни личности, а не хора, които правят просто каквото им се каже, е да им дадем шанс сами да открият смисъл в нравствеността. Това означава да им съдействаме те сами (или заедно с други) да решат как трябва да се държи човек. Няма как да поемем в тази посока, ако не изоставим инструментариума на традиционната дисциплина. Още по-важно е да преодолеем прекалената си ориентация към послушанието и вместо това поведем учениците в процес на създаване и обосноваване на нравствени принципи…

Разгледай PDF за книгата

Още за автора

Алфи Кон

Алфи Кон
Алфи Кон (роден на 15 октомври 1957 г.) е американски автор и преподавател в областта на образованието, родителството и човешкото поведение. Той е привърженик на прогресивното образование и предлага критика на много традиционни аспекти на родителството, управлението и американското общество като цяло, като във всеки случай се занимава с научни…

Виж повече

Коментари (1)

благодаря! (2011-11-19)

Прекрасна и много вдъхновяваща книга! Потвърждаваща усещането, че системата и в училищата не е както трябва, нещо трябва да се промени, за да може децата ни да запазят мотивацията да учат и откриват нови неща, да се радват на живота и да живеят в хармония със себе си и околните! имате ли планове скоро да издадете другата книга на Алфи Кон - Unconditional Parenting? :)

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж