ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > Изкуство, музика, кино, театър > Вдъхновен от Стивън Кинг

Вдъхновен от Стивън Кинг

Вдъхновен от Стивън Кинг - Петър Станимиров

Петър Станимиров

21-09-2011

64

Твърда

35х50

1.91 кг.

978-954-321-900-1

Да

ДОСТАВКА ДО ВАШ АДРЕС Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв При вас до 3 работни дни Цена за доставка с куриер 3,60 лв Безплатна доставка при поръчки над 50,00 лв.
50 лв. КУПИ

Описание

Луксозният колекционерски албум „Вдъхновен от Стивън Кинг” на Петър Станимиров е събитие с  кралски размери! Той е за вас, фенове на Краля на ужаса, но и за вас, фенове на Станимиров. Това е вашата Кула, вашият ка-тет, вашето сияние; отвъд булото на мъглата ви очакват озъбени клоуни, невръстни вампири и психопати убийци, а през очите на дракона ще видите тъмната половина на Кинг. Ще изживеете нещо незабравимо и специално, защото „Вдъхновен от Стивън Кинг” е пътеводител от света на най-зловещите и провокативни кошмари, съновидения и неизживени спомени, които ще разкрият една вдъхновяваща, артистична и достойна форма на изкуството... А изкуството има една безценна характеристика. То е живо и никога няма да умре!

Петър Станимиров е творчески посланик на три поколения. През 80-те години на миналия век той е един от художниците в емблематичното списание „Дъга“ – комиксов единак от времето преди Прехода и важен, сравнително ранен етап от развитието на поп културата в България. Пътят на Станимиров минава от комикса в книгоиздаването и в началото на 90-те години у нас се появяват първите произведения на Стивън Кинг, утвърдени с визуалния и стилистичен печат на Peter Stan.

Станимиров не просто рисува, вдъхновен от Кинг; той е човекът, изцяло отговорен за навлизането и налагането на писателя на българския книжен пазар. В този смисъл Станимиров е едновременно художник, издател и популяризатор на Кинг, при това във време на промени, когато читателската публика на едри глътки утолява жаждата си за (какъвто и да е) Западен арт. Наред с Кинг, със слава се увенчава и самият Станимиров – името му става визуален и дори семиотичен синоним на Краля, а рисунките му се превръщат в разпознаваеми и ключови символи на цяла мини епоха... Тази епоха вече е история, при това история с приятен вкус, а „Вдъхновен от Стивън Кинг“ на Станимиров ще ви срещне и с познати, и с непознати образи от нейните хроники.

Благой Д. Иванов

Изданието е двуезично - на български и английски. Всяка бройка е лично номерирана и подписана от Петър Станимиров като част от лимитирания тираж от 500 екземпляра. Към книгата издателството подарява и черно-бели илюстрации, вдъхновени от разкази на Кинг. Приложението може да се купува и отделно.

Още за автора

Петър Станимиров

...

Виж повече

Читателски ревюта

Христо Блажев

Книголандия Чудовищата на Стивън Кинг оживяват в уникален албум с…

Книголандия

Чудовищата на Стивън Кинг оживяват в уникален албум с творби на Петър Станимиров

 А сред страниците бродят демоните от „То”, „Томичукалата”, „Сияние”, „Кери”, „Мъглата”, „Подпалвачката”, „Гробище за домашни любимци”, „Сейлъм’с Лот”, „Сблъсък” и какво ли още не – кошмарни фантазии, които са ме стряскали неведнъж и са преобръщали представата ми за дистанцията между читателя и книгата в ръцете ми. Понякога – а при Кинг твърде често – тя се заличава и тогава от страниците в главите пропълзяват кошмарни същества… тръпка вледенява сърцето и тъмнината оживява… Виж цялата статия.

виж цялото ревю...

Коментари

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж