ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > Наука > Псевдонауката

Псевдонауката

Псевдонауката - Бен Голдейкър

Бен Голдейкър

12-09-2011

от английски Елена Филипова

352

Мека

140/215 мм

0.48 кг.

978-954-321-892-892-9

Да

ДОСТАВКА Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв До офис на куриер за 3 работни дни Доставка до офис на куриер 3,60 лв Безплатна доставка до офис на куриер при поръчки над 50,00 лв.
18 лв. КУПИ

Описание

Бестселър в САЩ и Англия, продадени над 280 000 копия, публикувана в 18 държави!

Внимание: Книгата се продава без рецепта. Преди употреба не е нужно да четете опаковката, но вече го правите, така че продължавайте! Препоръчайте я на приятелите си! Консумирайте с удоволствие, може и без мярка, отдавайки внимание на вкуса на здравия разум!


Безцеремонна, забавна, остроумна, хаплива, образователна,

но преди всичко – основателна от първата до последната буква!

 


 

Такава е „Псевдонауката“ на британския доктор Бен Голдейкър, който се е заел със смелата и достойна мисия да развенчае лъжливия бляскав научен ореол около най-рекламираните модерни шарлатани – измамите на фармацевтичните компании, козметиката, нутриционизма, детоксикациите, хомеопатията, мозъчната гимнастика, енергийните гривни, антиоксидантите... Атакувайки смело и медиите, които пасивно и безкритично огласяват всяко наукоподобно твърдение на различни печалбари, Голдейкър нацелва най-глупавите, нагли и подвеждащи характеристики на псевдонауката и изкарва на показ скърпените им лъжи.

 

Бестселърът „Псевдонауката“ беше посрещната с единодушно одобрение и овации от стотици хиляди трезвомислещи читатели, които след прочита й се кълнат, че написаното от Голдейкър не просто има силен отрезвяващ и интелектуално облагородяващ ефект, но може даже да промени изцяло начина ти на мислене – при това в положителна и полезна за здравето (и джоба) посока!

 

 

„Една от най-добрите книги, които някога съм чел! Изцяло промени визията ми за света! Наистина!”

- Тим Харфорд, "Икономист под прикритие"

"Нещата от живота и тяхната логика"

Разгледай PDF за книгата

Още за автора

Бен Голдейкър

Бен Голдейкър
Бен Голдейкър е британски писател в сферата на науката и психиатър, роден през 1974 г. Автор е на ежеседмичната колона "Псевдонаука" на вестник "Гардиън" и има книга със същото заглавие, публикувана през септември 2008 г. Голдейкър е син на Майкъл Голдейкър, професор по обществено здраве в Университета в Оксфорд, племенникът…

Виж повече

Читателски ревюта

Христо Блажев

Книголандия  ПСЕВДОНАУКАТА в цялата й алчна смехотворност! Бен Голдейкър е…

Книголандия

 ПСЕВДОНАУКАТА в цялата й алчна смехотворност!

Бен Голдейкър е един изключително симпатичен журналист, че и доктор на всичкото отгоре. Основното му качество по собствените му думи е, че умее да чете критично научни доклади за проведени експерименти. И обича да се рови в бележките в книгите, които уж обосновават някое твърдение от типа, че витамин С е по-добър за лечение на СПИН от ретровирусните лекарства. Или че трябва да се ядат тъмните листа на спанака, защото имали повече хлорофил, били "богати на кислород" и щели "наистина да оксигенират кръвта ви" според едно нутриционистко гуру. Което Голдейкър коментира така (виж и яка анимация с този коментар):

"Богат на кислород" ли е хлорофилът? Не. Той спомага за производството на кислород. При слънчева светлина. А в червата ви е доста тъмно - всъщност, ако там изобщо има някаква светлина, значи нещо не е наред. Така че колкото и хлорофил да изядете, той няма да създаде кислород, а дори и да го направеше, дори и д-р Джилиан Маккийт да ви завреше фенерче в задника, за да докаже тезата си, а салатата ви да започнеше да фотосинтезира, дори и докторката да вдухнеше в червата ви въглероден двуокис през тръбичка, за да даде на хлоропластите материал за работа, и по някакво чудо наистина да започнехте да произвеждате кислород във вътрешностите си, пак нямаше да усвоите значително количество от него през червата си, защото червата ви са приспособени да усвояват храна, а белите ви дробове са оптимизирани за усвояването на кислород. Вие нямате хриле в червата си. Между другото, и рибите нямат. И докато сме на темата, вие вероятно и без това не бихте искали да имате кислород в стомаха си - при лапароскопията на хирурзите им се налага да издуят стомаха ви, за да виждат какво правят, но те не използват кислород, защото вътре има и пръдлив газ метан, а не бихме искали някой да се подпали отвътре.

Виж още.

виж цялото ревю...

Коментари

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж