ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > Наука > Псевдонауката

Псевдонауката - Бен Голдейкър

Бен Голдейкър

12-09-2011

от английски Елена Филипова

352

Мека

16х60х90/215 мм

0.48 кг.

978-954-321-892-892-9

Да

ДОСТАВКА ДО ВАШ АДРЕС Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв При вас до 3 работни дни Цена за доставка с куриер 3,60 лв Безплатна доставка при поръчки над 50,00 лв.
18 лв. КУПИ

Описание

Бестселър в САЩ и Англия, продадени над 280 000 копия, публикувана в 18 държави!

Внимание: Книгата се продава без рецепта. Преди употреба не е нужно да четете опаковката, но вече го правите, така че продължавайте! Препоръчайте я на приятелите си! Консумирайте с удоволствие, може и без мярка, отдавайки внимание на вкуса на здравия разум!

Безцеремонна, забавна, остроумна, хаплива, образователна,

но преди всичко – основателна от първата до последната буква!


 


 

Такава е „Псевдонауката“ на британския доктор Бен Голдейкър, който се е заел със смелата и достойна мисия да развенчае лъжливия бляскав научен ореол около най-рекламираните модерни шарлатани – измамите на фармацевтичните компании, козметиката, нутриционизма, детоксикациите, хомеопатията, мозъчната гимнастика, енергийните гривни, антиоксидантите... Атакувайки смело и медиите, които пасивно и безкритично огласяват всяко наукоподобно твърдение на различни печалбари, Голдейкър нацелва най-глупавите, нагли и подвеждащи характеристики на псевдонауката и изкарва на показ скърпените им лъжи.

 

Бестселърът „Псевдонауката“ беше посрещната с единодушно одобрение и овации от стотици хиляди трезвомислещи читатели, които след прочита й се кълнат, че написаното от Голдейкър не просто има силен отрезвяващ и интелектуално облагородяващ ефект, но може даже да промени изцяло начина ти на мислене – при това в положителна и полезна за здравето (и джоба) посока!

 

 

„Една от най-добрите книги, които някога съм чел! Изцяло промени визията ми за света! Наистина!”

- Тим Харфорд, "Икономист под прикритие"

"Нещата от живота и тяхната логика"

Разгледай PDF за книгата

Още за автора

Бен Голдейкър

Бен Голдейкър е британски научен писател и психиатър, роден през 1974 г. Автор е на ежеседмичната колона "Лоша наука" на вестник "Гардиън" и има книга със същото заглавие, публикувана през септември 2008 г.  Голдейкър е син на Майкъл Голдейкър, професор по обществено здраве в Университета в Оксфорд, племенникът на научния…

Виж повече

Читателски ревюта

Христо Блажев

Книголандия

 ПСЕВДОНАУКАТА в цялата й алчна смехотворност!

Бен Голдейкър е един изключително симпатичен журналист, че и доктор на всичкото отгоре. Основното му качество по собствените му думи е, че умее да чете критично научни доклади за проведени експерименти. И обича да се рови в бележките в книгите, които уж обосновават някое твърдение от типа, че витамин С е по-добър за лечение на СПИН от ретровирусните лекарства. Или че трябва да се ядат тъмните листа на спанака, защото имали повече хлорофил, били "богати на кислород" и щели "наистина да оксигенират кръвта ви" според едно нутриционистко гуру. Което Голдейкър коментира така (виж и яка анимация с този коментар):

"Богат на кислород" ли е хлорофилът? Не. Той спомага за производството на кислород. При слънчева светлина. А в червата ви е доста тъмно - всъщност, ако там изобщо има някаква светлина, значи нещо не е наред. Така че колкото и хлорофил да изядете, той няма да създаде кислород, а дори и да го направеше, дори и д-р Джилиан Маккийт да ви завреше фенерче в задника, за да докаже тезата си, а салатата ви да започнеше да фотосинтезира, дори и докторката да вдухнеше в червата ви въглероден двуокис през тръбичка, за да даде на хлоропластите материал за работа, и по някакво чудо наистина да започнехте да произвеждате кислород във вътрешностите си, пак нямаше да усвоите значително количество от него през червата си, защото червата ви са приспособени да усвояват храна, а белите ви дробове са оптимизирани за усвояването на кислород. Вие нямате хриле в червата си. Между другото, и рибите нямат. И докато сме на темата, вие вероятно и без това не бихте искали да имате кислород в стомаха си - при лапароскопията на хирурзите им се налага да издуят стомаха ви, за да виждат какво правят, но те не използват кислород, защото вътре има и пръдлив газ метан, а не бихме искали някой да се подпали отвътре.

Виж още.

Коментари

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж