ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > История > Нова българска история > България и Балканите в началото на ХХІ век

България и Балканите в началото на ХХІ век

България и Балканите в началото на ХХІ век - Венелин Цачевски

Венелин Цачевски

18-07-2011

640

Мека

16/60/90

1.11 кг.

978-954-321-875-2

Няма наличност

ДОСТАВКА ДО ВАШ АДРЕС Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв При вас до 3 работни дни Цена за доставка с куриер 3,60 лв Безплатна доставка при поръчки над 50,00 лв.
30 лв.

Описание

Венелин Цачевски е роден през 1948 г. в град София. Има магистърска степен по международни икономически отношения в Университета за национално и световно стопанство в София. Работил е в Института за външна политика „Иван Башев“, Института по международни отношения и др. През 1975 г. защитава докторска дисертация по международна икономика. На 32-годишна възраст става старши научен сътрудник, а през 1989 г. получава втора научна степен – „доктор на науките“.

Бил е съветник в Министерството на външните работи по въпросите на интегрирането на България в Европейския съюз. Като професор по политически науки е преподавал в Славянския, Великотърновския и Нов български университет по Теория на международните отношения и Външна политика на България. През 2007–2009 г. Венелин Цачевски бе гост – професор в Хелзинкския университет, където преподаваше по съвременното развитие на Югоизточна Европа и външната политика на България. Венелин Цачевски е автор на голям брой публикации по развитието и външната политика на България, сигурността и регионалното сътрудничество в Югоизточна Европа, ЕС и НАТО. През 1993 г. публикува фундаменталния труд „Българският комунизъм“. Автор е също на книгите „Балканите. Новата Югоизточна Европа“, която претърпя две издания, „Балканите. Европейският избор“, „Балканите. Краят на конфликтите“, „Балканите. Трудният път към обединена Европа“, „България и Балканите. Европеи-­зацията не е завършила“ и др. Специализирал е в Белгия, Русия, Унгария, Австрия, Финландия, Япония и Швейцария. През 2003–2006 г. Венелин Цачевски бе посланик на България във Финландия, а през 2004–2006 г. и в Естония. След приключването на посланическия мандат в Хелзинки е удостоен с финландския орден „Гвардейски кръст“ за приноса му в развитието на българо-финландските отношения. Венелин Цачевски е описал своята дейност като посланик и срещите си с известни български и чуждестранни политици в документалната книга „Зад фасадата на българската дипломация“, която предизвика голям читателски интерес.

Разгледай PDF за книгата

Още за автора

Венелин Цачевски

Венелин Цачевски е професор и доктор на науките в областта на политоло­­гията, регионалната и глобалната икономика. Публикувал е десетки книги и научни изследвания, които са посветени на развитието и външната политика на България, международните отношения и икономическото сътрудничество на Балканите, европейската интеграция и др. Участвал е в научни проекти в…

Виж повече

Коментари (10)

Найденова (2013-07-26)

Кога ще има второ издание на книгата? Студентите по международни отношения много я търсят.

Изток-Запад (2012-02-02)

Здравейте, търговците на "Славейков" зареждат книги по свое собствено желание, така че липсата на дадено заглавие произтича изцяло от тяхното нежелание да го продават. Ние бихме искали всяка наша книга да може да се намира навсякъде, но това е невъзможно, разбира се. Най-лесно е да се поръча книгата от нашия сайт, като доставката е напълно безплатна.

България и Балканите в началото на 21 век (2012-02-02)

Запитване към издателството - Защо нито една от книгите на Венелин Цачевски не може да се намери на площад Славейков? Стандартният отговор е, че не са я получавали и не знаят защо...

Изток-Запад (2012-01-23)

Отговор: Книгата може да се закупи от сайта или от офиса на издателството. Това, че я няма в книжарниците, си е работа на самите книжарници, ние нямаме привичка да бездействаме или да оставяме важни книги без тираж.

България и Балканите в началото на 21 век (2012-01-17)

Въпрос: Къде може да се купи книгата? Защо я няма в книжарниците? Вероятно е изчерпана, но защо издателството бездейства и не я преиздаде ???

България и Балканите в началото на 21 век (2011-11-04)

Поздравления за автора на книгата !

България и Балканите в началото на 21 век (2011-10-30)

Това е книга за мислещи и интелигентни хора, които не са склонни да бъдат манипулирани от медиите.

България и Балканите в началото на 20 век (2011-10-06)

Толкова много нови неща за Балкните не бях чел. Ей, има талантливи хора в България!

Даниела, Вася, Трифон, Мартин, Соня, Лазар, Димитър, Джулия (2011-10-05)

Отлично учебно помагало за студенти по международни политически и икономически отношения, Балканите и външната политика на България. Най-нова информация и много таблици. Обективен анализ. Прекрасно написана книга!

България и Балканите в началото на 21 век (2011-07-26)

Считам, че това е най-доброто от професор Цачевски по съвременните Балкани. Огромна синтезирана информация и чудесен обективен анализ. Който иска да научи повече за региона и какво е мястото на България там, трябва да прочете книгата.

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж