ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > Философия, социология, хуманитаристика > Изследвания > Markets as Networks

Markets as Networks

Markets as Networks - Колектив

Колектив

03-01-2011

256

Мека

140/215 мм

0.42 кг.

978-954-07-3042-4

Да

ДОСТАВКА Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв До офис на куриер за 3 работни дни Доставка до офис на куриер 3,60 лв Безплатна доставка до офис на куриер при поръчки над 50,00 лв.
14 лв. КУПИ

Описание

Как пазарите се изграждат чрез мрежи? Как мрежите се създават, преобразуват и адаптират към конкретен пазарен контекст? Тези ключови за протичащите трансформации на съвременните пазари въпроси събират в една книга изследователският интерес на автори от Европа, Северна и Южна Америка. Взаимната връзка между пазарите и социалните мрежи се изследва от различна теоретична перспектива и се анализира с помощта на разнообразен и богат емпиричен материал. Читателят има възможност да се запознае  с проблемите на българските емигранти - търговци на дребно в една испанска провинция, с междуфирмените взаимоотношения в голяма португалска фирма, със самостоятелната заетост на младежи в българската сива икономика. Това са само три примера, а в сборника ви очакват още тринадесет анализи на различни случаи и социални опити.

Книгата представя резултатите от международна конференция, организирана под егидата на Международната социологическа асоциация - Изследователски комитет „Икономика и общество“, Софийски университет и Българска социологическа асоциация. Тя е предназначена за изследователи и студенти в областта на социологията, антропологията и икономиката, но и за всички онези, които с интересуват от развитието на съвременните пазари.

 


 

Таня Чавдарова е доцент по икономическа социология в Катедра „Социология“ на СУ „Св. Кл. Охридски“ от 1994 г. Тя е директор на магистърска програма по „Трудови пазари и развитие на човешките ресурси“ към същата Катедра от 2000 г.

Петя Славова е гл. асистент, преподавател по социология на труда в Катедра „Социология“ на СУ „Св. Кл. Охридски“ от 2007 г.

Светла Стоева е гл. асистент, преподавател по икономическа социология в Катедра „Социология“ на СУ „Св. Кл. Охридски“ от 2005 г.

Още за автора

Колектив

...

Виж повече

Коментари

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

Още от авторa

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж