ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Запад > Философия, социология, хуманитаристика > Изследвания > Markets as Networks

Markets as Networks - Колектив

Markets as Networks

Колектив

03-01-2011

256

Мека

16/60/90

0.42 кг.

978-954-07-3042-4

Да

14 лв. КУПИ

Описание

Как пазарите се изграждат чрез мрежи? Как мрежите се създават, преобразуват и адаптират към конкретен пазарен контекст? Тези ключови за протичащите трансформации на съвременните пазари въпроси събират в една книга изследователският интерес на автори от Европа, Северна и Южна Америка. Взаимната връзка между пазарите и социалните мрежи се изследва от различна теоретична перспектива и се анализира с помощта на разнообразен и богат емпиричен материал. Читателят има възможност да се запознае  с проблемите на българските емигранти - търговци на дребно в една испанска провинция, с междуфирмените взаимоотношения в голяма португалска фирма, със самостоятелната заетост на младежи в българската сива икономика. Това са само три примера, а в сборника ви очакват още тринадесет анализи на различни случаи и социални опити.

Книгата представя резултатите от международна конференция, организирана под егидата на Международната социологическа асоциация - Изследователски комитет „Икономика и общество“, Софийски университет и Българска социологическа асоциация. Тя е предназначена за изследователи и студенти в областта на социологията, антропологията и икономиката, но и за всички онези, които с интересуват от развитието на съвременните пазари.

 

Таня Чавдарова е доцент по икономическа социология в Катедра „Социология“ на СУ „Св. Кл. Охридски“ от 1994 г. Тя е директор на магистърска програма по „Трудови пазари и развитие на човешките ресурси“ към същата Катедра от 2000 г.

Петя Славова е гл. асистент, преподавател по социология на труда в Катедра „Социология“ на СУ „Св. Кл. Охридски“ от 2007 г.

Светла Стоева е гл. асистент, преподавател по икономическа социология в Катедра „Социология“ на СУ „Св. Кл. Охридски“ от 2005 г.

Няма добавени ревюта за тази книга.

Няма добавени коментари за тази книга.

Моля, влезте във профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.