ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > Проза, романи > Един български виц

Един български виц

Един български виц - Иван Кулеков

Иван Кулеков

19-12-2004

82

Твърда

14x21

0.20 кг.

954321068

Да

ДОСТАВКА ДО ВАШ АДРЕС Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв При вас до 3 работни дни Цена за доставка с куриер 3,60 лв Безплатна доставка при поръчки над 50,00 лв.
5 лв. КУПИ

Описание

"В тази книга става дума за всъщност почти нищо, защото е опит да се разкаже и покаже почти нещо.
В това нещо има много хаос, малко нещо любов и жестокост, повече секс, малоумие и безумие, мелодрама и драматизъм, едно-друго. При това не е очевидно къде започва едното и кога свършва другото. Както впрочем и това къде започва Кулеков и кога го започва Кулев. Това, което става, се случва неясно, но накрая дава някакъв резултат, и в това е вицът. Който завършва съвсем по български.
Поради което тук става дума за всичко. Защото, както е известно, има малко български неща, но има много български трупове. При Кулеков и Кулев обаче има едното и другото."
Георги Каприев   Вселенският хаос, кварталните попържни и тъжната констатация, че в България умират бедните, а останалите ги застрелват, се превърнаха във виц на Иван Кулеков. Той го написа първо в книгата си "Един български виц", а после и в моноспектакъл със същото заглавие. Премиерата му бе миналата вечер в Сатиричния театър.
    Актьорът Веселин Цанев емоционално се пребори с текста, който би трябвало да е много смешен, но всъщност е пълен с тъга. Героят мечтае да направи филм и цели 13 години пише режисьорска книга за нещо, което е само във въображението му. Режисьор на спектакъла е Пламен Панев, а сценограф - Анри Кулев.

Още за автора

Иван Кулеков

Виж повече

Коментари

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж