ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

България > Проза, романи > Искам себе си

Искам себе си - Габриела Цанева

Искам себе си

Габриела Цанева

06-04-2011

68

Мека

32/84/108

0.86 кг.

978-954-321-830-1

Да

5 лв. КУПИ

Описание

Много модно стана у нас да се правят японски тристишия „хайку“. Истината е, че жанрът на „Искам себе си“ е „поетичен дневник“, което го приближава до хайбуна, при който стиховете се редуват с поетични фрагменти. При Габриела Цанева това са взривове от свежи инвенции, потъване в другото битие на сънищата и бляновете, но тя въпреки всичко никога не изпуска връзката с действителността.

 

Разбира се, това е доста далече от ранните стихове и проза на Габриела, далеч от нейните изпълнени с политически и социален бунт младежки настроения, но е доказателство за творческата и човешката ? зрялост.

 

Ще ми е интересно да видя накъде ще продължи поетесата, дали ще се върне към прозаичната форма, която за нея също винаги е била изпълнена с поезия, или ще измисли нещо друго. Важното е, че има ярко присъствие в съвременния ни литературен живот и дава своя многоцветен и дълбоко хуманен отговор на гнетящите ни въпроси на бездуховното време.

 

Георги ЦАНКОВ

Няма добавени ревюта за тази книга.

"Искам себе си" - Габриела Цанева
2011-04-09

Да искаш себе си, означава, че обичаш себе си, а това е най-големия урок, който можем да научим през живота си! Поздравления за поетесата Габриела Цанева, нейните стихове вълнуват и оставят следи в душата ти! С много симпатия, Таня Шелхорн

Моля, влезте във профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.