ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > Проза, романи > Искам себе си

Искам себе си

Искам себе си - Габриела Цанева

Габриела Цанева

06-04-2011

68

Мека

130/200 мм

0.86 кг.

978-954-321-830-1

Да

ДОСТАВКА Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв До офис на куриер за 3 работни дни Доставка до офис на куриер 3,60 лв Безплатна доставка до офис на куриер при поръчки над 50,00 лв.
5 лв. КУПИ

Описание

Много модно стана у нас да се правят японски тристишия „хайку“. Истината е, че жанрът на „Искам себе си“ е „поетичен дневник“, което го приближава до хайбуна, при който стиховете се редуват с поетични фрагменти. При Габриела Цанева това са взривове от свежи инвенции, потъване в другото битие на сънищата и бляновете, но тя въпреки всичко никога не изпуска връзката с действителността.

 

Разбира се, това е доста далече от ранните стихове и проза на Габриела, далеч от нейните изпълнени с политически и социален бунт младежки настроения, но е доказателство за творческата и човешката й зрялост.

 

Ще ми е интересно да видя накъде ще продължи поетесата, дали ще се върне към прозаичната форма, която за нея също винаги е била изпълнена с поезия, или ще измисли нещо друго. Важното е, че има ярко присъствие в съвременния ни литературен живот и дава своя многоцветен и дълбоко хуманен отговор на гнетящите ни въпроси на бездуховното време.

 

Георги ЦАНКОВ

Разгледай PDF за книгата

Още за автора

Габриела Цанева

Габриела Цанева
Габриела Цанева е българска писателка, родена в Русе. Завършва Математическа гимназия „Баба Тонка“ в родния си град. Дипломира се като инженер-химик в ХТМУ — София. Защитава дисертация, за което ѝ е присъдена научната степен „доктор на техническите науки“. По-късно завършва право и понастощем работи като адвокат в Софийската адвокатска колегия. От 2003 година е член на Сдружението на българските…

Виж повече

Коментари (1)

"Искам себе си" - Габриела Цанева (2011-04-09)

Да искаш себе си, означава, че обичаш себе си, а това е най-големия урок, който можем да научим през живота си! Поздравления за поетесата Габриела Цанева, нейните стихове вълнуват и оставят следи в душата ти! С много симпатия, Таня Шелхорн

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж