ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > Философия, социология, хуманитаристика > Пътят на неофита

Пътят на неофита

Пътят на неофита - Мими Михайлова

Мими Михайлова

08-04-2011

88

Мека

130/200 мм

0.10 кг.

978-954-321-825-7

Да

ДОСТАВКА Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв До офис на куриер за 3 работни дни Доставка до офис на куриер 3,60 лв Безплатна доставка до офис на куриер при поръчки над 50,00 лв.
7 лв. КУПИ

Описание

Работата на Михайлова не само вниква по нови пътища в тъканта на текста – тя „разиграва“ изследователската ситуация и по този начин се придвижва много по-близо до същината на Елин-Пелиновия талант, която е тъкмо в непредсказуемото съчетание на привидно несъвместими реалности.

 

В „Пътят на неофита“ Мими Михайлова интерпретира класически текстове на българската литература, променяйки фокуса чрез обвързването му с архетипите и индивидуацията, с филогенетичната и онтогенетичната ни памет.  Авторката провокира читателя, четейки литуратурата, да „чете“ всъщност себе си.

- Румен Леонидов

Още за автора

Мими Михайлова

Мими Михайлова
Мими Михайлова е родена на в град Харманли. Завършила е българска филология в ПУ „П. Хилендарски” и психология във ВТУ „Св.св. Кирил и Методий”. Автор е на две стихосбирки: „Жива вода” (1990) и „Целуната от изгрева” (2004). Издала е две книги с критика: „Кризата на прехода. Митични и културно-антропологически наративи”…

Виж повече

Коментари

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж