ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > Здраве > Други > Правилата на храната

Правилата на храната

Правилата на храната - Майкъл Полан

Майкъл Полан

02-03-2011

от английски: Юлиян Антонов

144

Мека

130/200 мм

0.19 кг.

978-954-321-816-5

Да

ДОСТАВКА Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв До офис на куриер за 3 работни дни Доставка до офис на куриер 3,60 лв Безплатна доставка до офис на куриер при поръчки над 50,00 лв.
11 лв. КУПИ

Описание

Яденето в днешно време е станало нещо сложно, и то без никаква нужда, ако питате Майкъл Полан. В тази епоха на все по-сложни диети и взаимно противоречащи си здравни съвети Правилата на храната внася дългоочакваната простота в нашите ежедневни дилеми относно това, което ядем. Написан с яснота, убедителност и остроумие (неслучайно станали „запазена марка” на Полан), този кратък наръчник ви предлага 64 прости и лесно запомнящи се правила на „мъдрото хранене” – по едно на страница, придружени от също толкова кратки, но и изчерпателни обяснения. Съдържа и примери от най-различни традиционни диети, нерядко драстично разминаващи се с популярните представи за „здравословно хранене” – но с пояснението, че хората, които ги спазват, по принцип не страдат от заболяванията, станали бич за съвременното „западно” човечество. Незаменим справочник за всеки, който някога си е задавал въпроса: „Какво трябва да ям?” (независимо дали в супермаркета или пред някоя щедро отрупана шведска маса).


 "Майкъл Полан е не просто блестящ автор... той е и диетоложката съвест на Америка."


- Франк Бруни, Ню Йорк Таймс

 

"Кратко, ясно, остроумно и най-вече необоримо опровержение на тезата, че храната може да бъде сведена до нейните хранителни съставки, без да се изгуби и най-същественото..."

- Джанет Маслин, Ню Йорк Таймс

 

"Забележителна книга... Майкъл Полан предлага точно тези съвети, от които американците отчаяно се нуждаят!"

- Уошингтън Поуст

 

Роденият в Ню Йорк, САЩ Майкъл Полан (1955) е смятан за един от най-големите специалисти по хранене не само в САЩ, но и в световен мащаб. Американски журналист и активист, Полан е автор на „Дилемата на всеядния“ и „В защита на храната“. Името му нашумя около предаването „Историята на храната“ по National Geographic.

Още за автора

Майкъл Полан

Майкъл Полан
Роденият в Ню Йорк, Майкъл Полан (1955) е смятан за един от най-големите специалисти по хранене не само в САЩ, но и в световен мащаб. Американски журналист и активист, Полан е автор на „Дилемата на всеядния“, „В защита на храната“ и „Правилата на храната“. Името му нашумя около предаването "Историята на…

Виж повече

Коментари (2)

за превода (2011-09-29)

Не съм чела тази книга, признавам. Но точно превод на Юлиян Антонов – „Новата социална интелигентност”, ми хареса толкова много, че си намерих оригинала, за да сравня превода. И тогава преводът ми хареса още повече. Стилът отговаря на оригиналния – на места строго научен, на места доста разговорен, всъщност това й е едно от хубавите неща на книгата, тя е много четивна. Термините са преведени точно, с уговорката, че днешната българска психологическа наука взима доста неща „наготово” от английската, но това не е проблем на преводача. С две думи - преводът звучи така сякаш книгата е написана на български, а не да му личи как някой се е мъчил с него.

Правилата на храната (2011-03-10)

Книгата е страхотна, както и очаквах от Полан, НО преводът и печатът са под всякаква критика! Преводачът ужасно е залитнал в прекалено разговорен стил (за кой ли път), толкова пресилено нехайно звучи на български. За печатните грешки да не говорим. А 11 лева е доста висока цена за има няма 40 страници едър шрифт... :-(

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж