ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > Проза, романи > Библиотека "Ланю" > Смеещият се Буда

Смеещият се Буда

Смеещият се Буда - Дейвид Ланю

Дейвид Ланю

09-06-2008

от английски Светла Христова

128

Мека

130/200 мм

0.14 кг.

978-954-321-429-8

Да

ДОСТАВКА Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв До офис на куриер за 3 работни дни Доставка до офис на куриер 3,60 лв Безплатна доставка до офис на куриер при поръчки над 50,00 лв.
6 лв. КУПИ

Описание

Какво вдъхновява поетите?

А какво може да предизвика творческата им криза?

Нека в търсене на отговорите изживеем приключението, което ни подарява вторият роман на Дейвид Ланю - „Смеещият се Буда". С тънък поетичен усет, примесен с присъщото за нега чувство за хумор, авторът ту ни води из тайнствената атмосфера на древна Япония, ту се връща в забързания ритъм на днешен Ню Орлиънс. 

По следите на една литературна загадка срещаме опиянени поети и строги критици, екзотични гейши и безпощадни нинджи, саке, лунни (и безлунни) нощи. И това е само част от пъстрия свят, който се разгръща пред погледа ни. Сред неочакваните обрати на нашето пътешествие, в което с неподправена лекота са преплетени реалност и фантазия, източна безметежност и западна динамика, ще открием мъдри и деликатни уроци както за изкуството на поезията, така и за това на живота.

Още за автора

Дейвид Ланю

Дейвид Ланю
Авторът за себе си:Аз съм преводач на японски хайку, преподавател по английска и световна литература, писател на хайку и "хайку романи". Имам бакалавърска степен от Университета "Кройтън", Небраска, (1976 г.), след което завърших магистратура и докторантура по английски език в Университета на Небраска "Линкълн" (1977, 1981). Моята дисертационна тема беше…

Виж повече

Читателски ревюта

Христо Блажев

Книголандия http://www.knigolandia.info/    Вторият роман на Ланю след “Човекът, който пишеше…
Книголандия http://www.knigolandia.info/

    Вторият роман на Ланю след “Човекът, който пишеше хайку” отново се връща към одисеите на прочутия хайкуписец Зъбльо. Сега обаче главният герой е самият Ланю, който с магията на своето перо (или писалка Бик, както споменахме) се пренася в Япония, за да разкрие защо в един период от живота на Зъбльо той не е написал нито едно хайку.

   Разследването му се усложнява от тайнствен нинджа, който по незнайни причини иска да убие Ланю и спътниците му, като подозренията на писателя падат върху съвременен професор с подозрително поведение.

    Ланю, обут в маратонки, шества из древна Япония с трогателна наивност, а пред очите му се разкриват тайнствата и красотите на източната цивилизация.

   Хайкутата в този роман са по-малко, но пак има бисерчета:

    славей -

и за императора пее

все същата песен

 

есенен вятър -

гъските на плаващия свят

отплават

виж цялото ревю...

Коментари

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж