ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > Наука > Великата пирамида и законите на радиооптиката

Великата пирамида и законите на радиооптиката

Великата пирамида и законите на радиооптиката - Ервин Фердинандов

Ервин Фердинандов

11-02-2011

248

Мека

140/215 мм

0.45 кг.

978-954-321-787-8

Твърда

0.00 кг.

978-954-321-811-0

Да

ДОСТАВКА Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв До офис на куриер за 3 работни дни Доставка до офис на куриер 3,60 лв Безплатна доставка до офис на куриер при поръчки над 50,00 лв.
15 лв. 20 лв. КУПИ

Описание

Има древни предания и съвременни хипотези, че Великата пирамида е била построена от египтяните като земно начало на път към отвъдния свят – за пътуване на безплътните жизнени същности на жреци и фараони към боговете и за връщане към тленното битие с просветление и безсмъртие. Има и предположения, че тази пирамида е изградена от прадревна високотехнологична цивилизация (земна или космична) като входен портал на канал за насочване на летящи апарати и за осъществяване на връзка с тях.

В книгата се развива и аргументира тезата, че посочените допускания имат реална научна основа. Чрез една оригинална авторска идея за свързване на артефактите на древноегипетската сакралност с принципите на съвременната радиооптика и чрез несложен анализ се доказва, че над Великата пирамида наистина е съществувал оптичен „коридор“, образуван от линейно поляризирано т.е. „белязано“ лъчение и затова ясно различим на фона на неполяризираната топлинна радиация на околния пясък. Такъв коридор би се появил и днес, ако поне частично се възстанови някогашната облицовка на пирамидата. Определена е конфигурация на този коридор и е изчислен енергийният баланс на обуславящите го физични процеси. Съставен е и един кратък курс по радиооптика, развит като разказ за многообразните явления в монументалната природна „лаборатория“ около Великата пирамида.

Разгледай PDF за книгата

Още за автора

Ервин Фердинандов

Ервин Фердинандов
 ПРОФ. Д.Н. ИНЖ. ЕРВИН СТЕФАНОВ ФЕРДИНАНДОВ Преподавател в катедрата по дисциплината “Вълноводни и фидерни устройства” в периода 1972 г. до 1974 г. Изявен учен и преподавател в областта на “Техническата електродинамика”, “Разпространение на радиовълните”, “Оптоелектроника”, “Сигнали и системи”, автор на редица монографии и учебници. Председател на Специализирания научен съвет по…

Виж повече

Коментари (1)

Харесва ми (2011-03-15)

много интересно, благодаря

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж