ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > Философия, социология, хуманитаристика > Какъв да стана? С какво да се захвана?

Какъв да стана? С какво да се захвана?

Какъв да стана? С какво да се захвана? - Колектив

Колектив

22-06-2010

312

Мека

140/215 мм

0.39 кг.

978-954-321-720-5

Да

ДОСТАВКА Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв До офис на куриер за 3 работни дни Доставка до офис на куриер 3,60 лв Безплатна доставка до офис на куриер при поръчки над 50,00 лв.
10 лв. КУПИ

Описание

Какво и къде работят дипломираните по социология от Софийски университет „Св. Климент Охридски” след 1989 г.? Този въпрос ни провокира да проведем социологическото изследване, представено в книгата. Резултатите искаме да споделим с читатели, които се интересуват по-общо от социология, както и с тези, за които срещата с нея се е превърнала в биографичен елемент.

Социологията, „любимка“ на политиката и на политиците както преди, така и след 1989 г. не се радва на  един и същи кандидатстудентски интерес, нито пък на един и същ обществен престиж. Кой, как и защо избира тази специалност? Кое е по-малкото зло – да те приемат в специалност, която си посочил наслуки, или да не станеш студент?

Дипломата по социология не означава че си социолог, нито пък че ще работиш като такъв, но това не е проблем, а перспектива за реализация. Дипломираните по социология се оказват сред създателите и сред заетите в индустрията на услугите, основани на знание, която се формира и трансформира след 1989 г. в България – маркетинг, медии, човешки ресурси, НПО и политически партии, наука и образование, социално-политически анализи и други. Това са част от социално-професионалните светове на дипломираните. Как се озовават там, с какво се занимават, какви знания и умения използват в работата си и каква е връзката им със социология?

Образованието по социология, имащо свои солидно аргументирани традиции сякаш се движи по-бавно и по път различен от този на професионалните светове на дипломираните по социология. Проблем ли е това?

Задължително ли е да се работи и страхуват ли се дипломираните от труда? Какви са формите на протест, които някои дипломирани по социология практикуват, за да се противопоставят на масовата идеология за кариера и реализация?

Още за автора

Колектив

...

Виж повече

Коментари

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

Още от авторa

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж