ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > Философия, социология, хуманитаристика > Баланс между работа и семейство

Баланс между работа и семейство

Баланс между работа и семейство - Сийка Ковачева

Сийка Ковачева

30-11-2010

412

Мека

140/215 мм

0.52 кг.

978-954-321-775-5

Да

ДОСТАВКА Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв До офис на куриер за 3 работни дни Доставка до офис на куриер 3,60 лв Безплатна доставка до офис на куриер при поръчки над 50,00 лв.
17 лв. КУПИ

Описание

Постигането на удовлетворителен баланс между работата и семейния живот е важно  предизвикателство пред съвременния човек – особено в жизнения етап на младостта, когато се преплитат преходите от образование към заетост и от родителско семейство към свой собствен дом и семейство. Промените в работата към по-голяма интензивност, нови технологии и гъвкавост се сблъскват с промените в семейните отношения към увеличаващо се многообразие от семейни форми и несигурност и по-високи изисквания към родителските грижи, създавайки напрежение и конфликти. Заедно с това нарастват, както очакванията, така и ресурсите за взаимно обогатяване между социалните роли на човека в двете жизнени области.

Книгата се основава на данни от емпирични социологически изследвания, проведени във фирми от сектора на услугите в осем европейски страни. Прилагайки сравнителна перспектива към жизнените стратегии на младите работещи родители, тя откроява влиянието на икономически, демографски и културни фактори от националния и организационен контекст върху доминантните модели на баланс в различни страни и компании. Книгата е предназначена за студенти и преподаватели, служители и родители, за всички, които се интересуват от проблемите пред качеството на личния живот и хармонията на социалните отношения.

Разгледай PDF за книгата

Още за автора

Сийка Ковачева

Сийка Ковачева
Сийка Ковачева, д-р, e главен асистент по социология и социална политика в Пловдивския университет  „Паисий Хилендарски”. Тя е изследовател и преподавател със значим опит в изследванията на младежта в Европа. Научните й интереси са в областта на младежките преходи към зрелост, междупоколенческите отношения, държавната подкрепа за младите безработни и по-общо,…

Виж повече

Коментари

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж