ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > История > Българистика > Светците ги съдят

Светците ги съдят

Светците ги съдят - Никола Алтънков

Никола Алтънков

30-11-2010

216

Мека

140/215 мм

0.28 кг.

978-954-321-781-6

Няма наличност

ДОСТАВКА Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв До офис на куриер за 3 работни дни Доставка до офис на куриер 3,60 лв Безплатна доставка до офис на куриер при поръчки над 50,00 лв.
10 лв.

Описание

Разказ за живота и страданията на двама светци, наши съвременници, които ни показаха, че злото никога няма да успее, ако му попречим. Светците бяха обречени и затова oсъдени, но възвисени в страданията си те изкупиха всички наши грехове, а и тези на техните мъчители.

 


 

Васил Узунов е арестуван на абитуриентската си вечер в края на май 1948 г. Излиза от затворите 30 години по-късно. Достоен легионер, предан християнин, с благ и кротък характер, той е подлаган на нечувани и нечовешки страдания, бит, изтезаван и унижаван. Мъчителите му – комунисти - не вярваха, че той ще издържи и не знаеха, че победата ще бъде негова – и на тези за които той се пожертвува. Бог да поживи името на този светец!

 


Хайг-Арам Пилигян, роден в Турция и израснал в гостоприемна България става добър и храбър българин без да забрави произхода си. Мил, почтен и уважаван адвокат в София, вдигнал глас в защита на правата на човека в 1970 г. и затова осъден на пет години затвор. Само който не е чувал за него не познава добротата му, неговата солидарност с всички, които търсеха свобода и правда и  вярата му в бъдещето на своя народ. Светец! 

Разгледай PDF за книгата

Още за автора

Никола Алтънков

Никола Алтънков
Никола Алтънков е доктор по история от Калифорнийския университет в Санта Барбара и професор в същия, магистър на изкуствата от Института за чужди науки в Монтерей. Член на Академията за политически науки в Ню Йорк от 1984 г. и на почетното социологическо общество „Делта Тау Капа“ от 1975 г. Роден…

Виж повече

Коментари

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

Още от авторa

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж