ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > Биографии > Димитър Ив. Шишманов. Биография

Димитър Ив. Шишманов. Биография

Димитър Ив. Шишманов. Биография - Елена Михайловска

Елена Михайловска

03-10-2010

216

Мека

16/60/90

0.28 кг.

978-954-321-738-0

Да

ДОСТАВКА ДО ВАШ АДРЕС Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв При вас до 3 работни дни Цена за доставка с куриер 3,60 лв Безплатна доставка при поръчки над 50,00 лв.
10 лв. КУПИ

Описание

Настоящата книга е първото цялостно биографично изследване на пътя и творчеството на един самобитен български писател и интелектуалец, широко известен през 40-те години. Само че животът на този любим син на известния проф. Иван Шишманов, е не само насилствено прекършен в началото на 1945г, но името и делото му са също за дълго заличени от паметта на поредни български поколения.

Предлаганата биография се основава на богат документален материал, включително на непубликувани до сега документи и писма от богатия семеен архив на семейство Шишманови, както на преки свидетелства на хора и творци, познавали Димитър Шишманов.

 

 

Елена Михайловска е дългогодишен професор в катедрата по социология на СУ “Св. Климент Охридски”. Доктор на изкуствознанието, после на философските науки, изследователските й интереси през годините засягат различни страни на отношенията общество-култура, историята на социалните идеи, биографичните подходи и методи в социалното познание днес и т.н.

Разгледай PDF за книгата

Още за автора

Елена Михайловска

Елена Михайловска, доктор по изкуствознание и доктор на филосфските науки, е професор по социология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Изследователските й интереси през годините засягат филмовото изкуство, а след това теорията и социологията на културата, по-общите зависимости култура–общество, в това число цивилизационните теории, историята на социалните идеи, европейска култура…

Виж повече

Коментари

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж